Julebrownie med chokoladecreme og appelsin - Opskrift på julebrownie
Opskrifter Livsstil Shop

Julebrownie med chokoladecreme og appelsin

Julebrownie med chokoladecreme og appelsin – Opskrift på den lækreste julebrownie med chokoladecreme, brændte mandler og appelsin. En skøn og dejlig julekrydret, fudgy brownie smagt til med kanel og ingefær er en perfekt dessert at servere i juledagene. Min meget populære opskrift på fudgy brownies har fået julefeber. Jeg har pyntet brownie stykkerne med en lækker mælkechokoladecreme, som jeg også har en opskrift på her, lækre sprøde og søde brændte mandler og friskrevet appelsinskal.

Selve brownien og chokoladecremen kan sagtens forberedes dagen inden, at kagen skal serveres. Så skal den blot samles og pyntes på dagen. Jeg har skåret brownien ud i portionsstørrelser, men man kan også lave en stor brownie og pynte den. Rigtig god fornøjelse!

Brownie til 12 personer
Forberedelse 1 t. / Tilberedning + 4 t. / I alt + 4 t.
Ingredienser

Chokoladecreme med mælkechokolade

4 blade husblas

1/2 L piskefløde

200 g mælkechokolade, hakket eller som knapper

Julebrownie

115 g smør, plus lidt til at smøre formen med

115 g mørk chokolade, gerne 60-70 %

75 g kakaopulver

1 tsk. espressopulver eller 1 tsk. stærkt espresso shot (kan undlades)

200 g sukker

50 g brunfarin

1 tsk. vaniljesukker

1 tsk. stødt kanel

1 tsk. stødt ingefær

1 lille tsk. salt

3 æg

65 g hvedemel

Derudover

Brændte mandler, grofthakkede

Fintrevet appelsinskal af 1 appelsin

Fremgangsmåde

Chokoladecreme med mælkechokolade

Læg husblas i blød i koldt vand. Varm fløden op i en gryde til den lige akkurat bobler en smule. Skru ned for varmen og smelt chokoladen i fløden. Rør godt rundt så du er sikker på at alt chokoladen er smeltet og rørt ud i fløden. Smelt husblassen i blandingen og hæld det over i en skål igennem en si, så evt. ikke opløst husblas og chokolade bliver siet fra. Læg et stykke husholdningsfilm over skålen og tryk det godt ned på overfladen af fløde-chokoladeblandingen, så der ikke dannes kondens. Stil det på køl i 4 timer eller i fryseren i 2 timer.

Julebrownie

Tænd ovnen på 180 C varmluft. Smør en form på 21 x 21 cm med smør og beklæd den med bagepapir først på den ene led og så den anden led. På den måde sikrer du at bagepapiret ikke bugler og kagen får nogle grimme kanter.

Smelt smørret i en lille gryde og lad det boble en smule. Bland chokolade, 25 g af kakaopulveret og espressopulver sammen i en skål og hæld det smeltede smør udover. Lad det stå i et par minutter og rør det herefter rundt så massen samler sig og bliver blank. Stil chokolade blandingen til side. Bland sukker, brunfarin, vaniljesukker, kanel, ingefær og salt sammen i en skål og pisk et æg i ad gangen. Pisk i ca. 10 minutter til det bliver en sej og luftig æggesnaps (dette step er meget vigtigt for at få det bedste resultat med dine brownies). Imens du pisker tilsættes chokoladeblandingen i en tynd stråle. Sigt hvedemel og de resterende g kakaopulver i dejen og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber, for at undgå luften bliver slået for meget ud. Hæld dejen op i formen og bag kagen i ca. 25 minutter. Lad herefter kagen køle af (her falder den lidt sammen og det skal den gøre). Stil brownien på køl indtil den skal bruges.

Ved servering

Pisk forsigtigt chokoladecremen op til den er lys, luftig og fast i konsistensen. Hvis du kommer til at piske den for længe og den bliver for fast, kan du piske lidt mælk eller kakaomælk i. Kom cremen op i en sprøjtepose med en stjernetyl i.

Skær brownien ud i ca. 12 lige store stykker. Placer stykkerne på et fad eller andet. Pynt brownie stykkerne med cremen, hakkede brændte mandler og appelsinskal. Server straks eller opbevar dem på køl i en tætsluttende beholder. Velbekomme!

Bedøm denne ret

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.