Julebrownie med chokoladecreme og appelsin – Opskrift på den lækreste julebrownie med chokoladecreme, brændte mandler og appelsin. En skøn og dejlig julekrydret, fudgy brownie smagt til med kanel og ingefær er en perfekt dessert at servere i juledagene. Min meget populære opskrift på fudgy brownies har fået julefeber. Jeg har pyntet brownie stykkerne med en lækker mælkechokoladecreme, som jeg også har en opskrift på her, lækre sprøde og søde brændte mandler og friskrevet appelsinskal.
Selve brownien og chokoladecremen kan sagtens forberedes dagen inden, at kagen skal serveres. Så skal den blot samles og pyntes på dagen. Jeg har skåret brownien ud i portionsstørrelser, men man kan også lave en stor brownie og pynte den. Rigtig god fornøjelse!
Julebrownie med chokoladecreme og appelsin
Ingredienser
Chokoladecreme med mælkechokoladeFremgangsmåde
Chokoladecreme med mælkechokolade
Læg husblas i blød i koldt vand. Varm fløden op i en gryde til den lige akkurat bobler en smule. Skru ned for varmen og smelt chokoladen i fløden. Rør godt rundt så du er sikker på at alt chokoladen er smeltet og rørt ud i fløden. Smelt husblassen i blandingen og hæld det over i en skål igennem en si, så evt. ikke opløst husblas og chokolade bliver siet fra. Læg et stykke husholdningsfilm over skålen og tryk det godt ned på overfladen af fløde-chokoladeblandingen, så der ikke dannes kondens. Stil det på køl i 4 timer eller i fryseren i 2 timer. Den kan også sagtens stå på køl til dagen efter.
Julebrownie
Tænd ovnen på 180 C varmluft. Smør en form på 21 x 21 cm med smør og beklæd den med bagepapir først på den ene led og så den anden led. På den måde sikrer du at bagepapiret ikke bugler og kagen får nogle grimme kanter.
Smelt smørret i en lille gryde og lad det boble en smule. Bland chokolade, 25 g af kakaopulveret og espressopulver sammen i en skål og hæld det smeltede smør udover. Lad det stå i et par minutter og rør det herefter rundt så massen samler sig og bliver blank. Stil chokolade blandingen til side. Bland sukker, brunfarin, vaniljesukker, kanel, ingefær og salt sammen i en skål og pisk et æg i ad gangen. Pisk i ca. 10 minutter til det bliver en sej og luftig æggesnaps (dette step er meget vigtigt for at få det bedste resultat med dine brownies). Imens du pisker tilsættes chokoladeblandingen i en tynd stråle. Sigt hvedemel og de resterende g kakaopulver i dejen og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber, for at undgå luften bliver slået for meget ud. Hæld dejen op i formen og bag kagen i ca. 25 minutter. Lad herefter kagen køle af (her falder den lidt sammen og det skal den gøre). Stil brownien på køl indtil den skal bruges.
Ved servering
Pisk forsigtigt chokoladecremen op til den er lys, luftig og fast i konsistensen. Hvis du kommer til at piske den for længe og den bliver for fast, kan du piske lidt mælk eller kakaomælk i. Kom cremen op i en sprøjtepose med en stjernetyl i.
Skær brownien ud i ca. 12 lige store stykker. Placer stykkerne på et fad eller andet. Pynt brownie stykkerne med cremen, hakkede brændte mandler og appelsinskal. Server straks eller opbevar dem på køl i en tætsluttende beholder. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Kan man bytte mælkechokolade ud med hvid chokolade til chokoladecremen? 🙂
Ja, det kan man sagtens 🙂
Kan man lave chokoladencremen dagen før pyntning af kagen?
Chokoladecremen kan sagtens laves dagen inden, og så piskes op, når kagen skal pyntes 🙂