Jordbærlagkage - Opskrift på den lækreste friske lagkage med jordbær
Opskrifter Livsstil Shop

Jordbærlagkage

Jordbærlagkage – Opskrift på den lækreste lagkage med jordbær. Denne jordbærlagkage er så skøn med lækre luftige lagkagebunde, kagecreme, jordbærkompot, jordbærflødeskum, flødeskum, hvid chokolade og søde friske danske jordbær. En vaskeægte sommerlagkage, som egner sig perfekt til sommerens hyggelige arrangementer.

Det er vigtigt, at kagen får lov til at stå på køl og sætte sig i min. 1 time, men allerhelst til dagen efter. Den er nemlig meget nemmere at skære af, når den har sat sig. Denne lagkage er i det rustikke hjørne, og det gør ikke noget, hvis den falder lidt sammen, det er kun hyggeligt. I lagkagebundene er der tilsat revet citronskal, hvilket giver en super lækker smag. Læs meget mere omkring min opskrift på lagkagebunde lige her.  Prøv også min opskrift på rugbrødslagkage eller valnøddelagkage. Rigtig god fornøjelse!

Jordbærlagkage

Lagkage til 10-12 personer
Forberedelse 1 t. / Tilberedning + 3 t. / I alt + 4 t.
Ingredienser

Lagkagebunde

6 æg

250 g sukker

1 tsk. vaniljesukker

2 spsk. vand

Fintrevet skal af 1 citron

100 g hvedemel

100 g kartoffelmel

1 tsk. bagepulver

Smør, til at smøre formen

Jordbærkompot

2 blade husblas

400 g jordbær, gerne frosne

50 g sukker

25 g flydende honning

Fintrevet skal af 1 lime

3 dl piskefløde

Kagecreme

2 æg

50 g sukker

1 vaniljestang

30 g mel

2,5 dl mælk

Derudover

2 bakker jordbær

Flødeskum af 3 dl piskefløde

50 g hakket hvid chokolade

 

 

Fremgangsmåde

Lagkagebunde

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Pisk æggene skummende. Tilsæt sukkeret og vaniljesukkeret lidt ad gangen. Pisk til massen bliver lys og luftig, gerne i 10 minutter. Kom vandet i og citronskal. Bland mel, kartoffelmel og bagepulver sammen og sigt det i æggemassen. Vend forsigtigt melblandingen i æggemassen med en dejskraber. Fordel dejen i en springform på 23 cm i diameter, beklædt med bagepapir og smurt med smør, og bag bunden i ca. 40-45 minutter – prøv at stik med en kødnål eller lign., der må ikke hænge dej fast. Dejen hæver meget op, men når du tager den ud af ovnen, så falder den lidt sammen igen.

Lad lagkagebunden køle lidt af og befri den herefter fra springformen og bagepapiret og lad den afkøle på en bagerist. Del herefter bunden i enten to eller 3 bunde.

Jordbærkompot

Læg husblas i blød i koldt vand.

Kog jordbær, sukker, honning og limeskal op i en lille gryde. Lad det stå at simre i ca. 10 minutter. Blend hurtigt med en stavblender, sådan så der stadig er klumper tilbage. Udblød husblassen i den varme kompot og lad den stå ved stuetemperatur i 30 minutter til den er afkølet.

Lige inden kagen samles piskes fløden til en fast skum og vendes i halvdelen af kompotten.

Kagecreme

Lav evt. kagecremen en dag i forvejen. Pisk æg og sukker helt gult og skummende. Tilsæt melet og pisk igen. Kog mælken op med vaniljestangen; rør i mælken hele tiden, så den ikke brænder på. Tilsæt mælken til æggeblandingen, imens du pisker, og hæld æggeblandingen tilbage i gryden. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud og kom dem i cremen. Varm cremen op under piskning, til den netop koger. Hæld herefter kagecremen op i en skål og dæk den med husholdningsfilm og stil den på køl i ca. 30 minutter.

Sådan samler du kagen

Vælg det fad du gerne vil servere kagen på og læg den første bund på fadet. Skær jordbærrene over og placer halve jordbær rundt i kanten af kagebunden og kom kagecreme i midten. Placer den anden bund ovenpå, sæt en række halve jordbær i kanten. Kom halvdelen af kompotten på bunden sammen med jordbærskummet. Placer den sidste bund ovenpå og pynt med flødeskum og de resterende jordbær og hvid chokolade. Stil kagen på køl i min. 1 time, gerne til dagen efter, så er den nemmere at skære i. Velbekomme!

 

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven