Luftige lagkagebunde - Opskrift på de bedste luftige og lette lagkagebunde
Opskrifter Livsstil Shop

Luftige lagkagebunde

Luftige lagkagebunde – min bedste opskrift på luftige, lækre og meget lette lagkagebunde eller sukkerbrødsbunde, om man vil. Det er så nemt at bage sine egne lagkagebunde, og de smager meget bedre end dem man køber i supermarkederne. Når man laver lagkagebunde er det vigtigt at få pisket æg og sukker lyst og luftigt i gerne 10 minutter, på den måde får man luftige og lette bunde. Det er også vigtigt at mel, kartoffelmel og bagepulver bliver vendt forsigtigt i den luftige æggesnaps, for ikke at slå luften ud af dejen. Lagkagebundene kan sagtens bages 1-2 dage i forvejen, så skal du bare sørge for at pakke dem godt ind. Skær dem dog først ud, når du skal samle kagen, så lagkagebundene ikke når at blive tørre. Det er nemmest at bruge en skarp brødkniv til at dele kagebunden. Denne opskrift passer til en springform på 23 cm og bunden kan skæres ud til 3 lagkagebunde i alt. Hvis du ønsker at lave flere lagkagebunde og derved få en højere kage, så kan du f.eks. fordele dejen i 3 små springforme og få i alt 3 bunde.

Forskellige smage

I denne opskrift er bundene helt neutrale med vanilje, men der kan tilsættes forskellige smagsgivere, afhængig af, hvilken kage du skal bruge lagkagebundene til. Prøv f.eks. at tilsætte lidt revet citronskal eller appelsinskal. Du kan også laves med lidt kakao eller lakridspulver i dejen. Du kan også erstatte noget af melet med fintmalede nødder f.eks. mandler, valnødder eller hasselnødder.

Jeg forer springformen med bagepapir i bunden, som jeg smørrer med smør, smørrer siderne med smør og klipper et stykke bagepapir, som passer til at sidde rundt i kanten inde i springformen. På den måde er det nemt at løsne kagebunden fra formen.

Luftige lagkagebunde

Luftige lagkagebunde til 10 personer
Forberedelse 15 min. / Tilberedning 35 min. / I alt 1 t.
Ingredienser

Lagkagebunde

6 æg

250 g sukker

1 tsk. vaniljesukker

2 spsk. vand

100 g hvedemel

100 g kartoffelmel

1 tsk. bagepulver

Smør, til at smøre formen

Fremgangsmåde

Lagkagebunde

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Pisk æggene skummende. Tilsæt sukkeret og vaniljesukkeret lidt ad gangen. Pisk til massen bliver lys og luftig, gerne i 10 minutter. Kom vandet i. Bland mel, kartoffelmel og bagepulver sammen og sigt det i æggemassen. Vend forsigtigt melblandingen i æggemassen med en dejskraber. Fordel dejen i en springform på 23 cm i diameter, beklædt med bagepapir og smurt med smør, og bag bunden i ca. 40-45 minutter – prøv at stik med en kødnål eller lign., der må ikke hænge dej fast. Dejen hæver meget op, men når du tager den ud af ovnen, så falder den lidt sammen igen.

Lad lagkagebunden køle lidt af og befri den herefter fra springformen og bagepapiret og lad den afkøle på en bagerist. Del herefter bunden i enten to eller 3 bunde.

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven