Jordbær med råcreme og ristede havregryn - Sommerdessert
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Jordbær med råcreme og ristede havregryn

Jordbær med råcreme og ristede havregryn – Opskrift på den lækreste sommerdessert med jordbær, hindbær, ristede havregryn og råcreme. Denne sommerlige dessert er så skøn og nem at lave. Desserten består af sprøde ristede havregryn, friske jordbær og hindbær, råcreme og citronmelisse.

Det her er en af mine yndlings sommerdesserter især med søde og saftige danske jordbær. Hindbær og jordbær smager jo så dejligt sammen, men man kan også bare lave desserten kun med jordbær eller kun med hindbær. De sprøde ristede havregryn kan nemt laves dagen inden, de skal bare opbevares i en kagedåse eller lign. ved stuetemperatur. Prøv også min opskrift på blommetrifli med ingefær. Rigtig god fornøjelse!

Jordbær med råcreme og ristede havregryn

Opskrift til 4 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 15 min.
I alt 30 min.

Ingredienser

Ristede havregryn
Råcreme
Derudover

Fremgangsmåde

Ristede havregryn

Smelt smørret på en pande ved middelvarme og lad det bruse lidt op. Tilsæt sukkeret og lad det smelte sammen med smørret og rør godt rundt i det. Tilsæt havregryn og rist dem til de er gyldne. Hæld de ristede havregryn over på et stykke bagepapir og lad dem afkøle.

Råcreme

Pisk æggeblommer, vanilje og sukker sammen til en tyk æggesnaps. Pisk fløden til en fast skum i en anden skål og vend det hele sammen.

Fordel ristede havregryn i 4 serveringsglas, gem lidt af dem til at drysse på toppen. Fordel jordbær og hindbær på og kom råcreme på. Drys med lidt ristede havregryn og pynt med citronmelisse. Server straks. Velbekomme!

 

 

 

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar