Jordbær med råcreme og ristede havregryn - Sommerdessert
Opskrifter Livsstil Shop

Jordbær med råcreme og ristede havregryn

Jordbær med råcreme og ristede havregryn – Opskrift på den lækreste sommerdessert med jordbær, hindbær, ristede havregryn og råcreme. Denne sommerlige dessert er så skøn og nem at lave. Desserten består af sprøde ristede havregryn, friske jordbær og hindbær, råcreme og citronmelisse.

Det her er en af mine yndlings sommerdesserter især med søde og saftige danske jordbær. Hindbær og jordbær smager jo så dejligt sammen, men man kan også bare lave desserten kun med jordbær eller kun med hindbær. De sprøde ristede havregryn kan nemt laves dagen inden, de skal bare opbevares i en kagedåse eller lign. ved stuetemperatur. Prøv også min opskrift på blommetrifli med ingefær. Rigtig god fornøjelse!

 

 

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.

Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

 

Små desserter til 4 personer
Forberedelse 15 min. / Tilberedning 15 min. / I alt 30 min.
Ingredienser

Ristede havregryn

40 g smør

2 spsk. sukker

100 g havregryn

Råcreme

2 æggeblommer

Kornene fra 1 vaniljestang

1 spsk. sukker

1,5 dl piskefløde

Derudover

1 bakke jordbær, skåret i kvarte

1 bakke hindbær, enten hele eller skåret i halve

Frisk mynte eller citronmelisse

 

Fremgangsmåde

Ristede havregryn

Smelt smørret på en pande ved middelvarme og lad det bruse lidt op. Tilsæt sukkeret og lad det smelte sammen med smørret og rør godt rundt i det. Tilsæt havregryn og rist dem til de er gyldne. Hæld de ristede havregryn over på et stykke bagepapir og lad dem afkøle.

Råcreme

Pisk æggeblommer, vanilje og sukker sammen til en tyk æggesnaps. Pisk fløden til en fast skum i en anden skål og vend det hele sammen.

Fordel ristede havregryn i 4 serveringsglas, gem lidt af dem til at drysse på toppen. Fordel jordbær og hindbær på og kom råcreme på. Drys med lidt ristede havregryn og pynt med citronmelisse. Server straks. Velbekomme!

 

 

 

 

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.