Jødekager - Opskrift på sprøde og lækre hjemmebagte jødekager
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Jødekager

Jødekager – Opskrift på sprøde og lækre hjemmebagte jødekager. Jødekager er lækre småkager, som spises til jul, med kanelsukker og hakkede smuttede mandler. Jødekagerne er så nemme at bage, og de smager så godt. Jeg deler dejen i to, ruller den ud og stikker dejen ud med en udstikker. Man kan også rulle dejen i 2-3 ruller, som man så skærer runde skiver af og derefter bager.

Småkagerullerne eller dejen kan opbevares på køl i 2-3 uger, og kan også sagtens fryses ned og holde sig i ca. 2 måneder. Så er det nemt at tage dejen ud og bage friskbagte småkager i løbet af julen. De færdigbagte jødekager opbevares i kagedåser ved stuetemperatur, hvor de kan holde sig i et par uger.

Inden småkagerne bages pensles de med sammenpisket æg og vand og drysses med kanelsukker og hakkede smuttede mandler. I stedet for mandler kan der også bruges pistacienødder eller hasselnødder. Prøv også min opskrift på ingefærsmåkager, pebernødder eller vaniljekranse. Rigtig god fornøjelse!

Jødekager

Småkager til 10-12 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning 30 min.
I alt + 2 t.

Ingredienser

Jødekager (ca. 80 stk.)
Derudover

Fremgangsmåde

Jødekager

Bland hvedemel, bagepulver og vaniljesukker i en skål. Smuldr smørret i melblandingen til en grynet masse. Rør sukker og æg let sammen og ælt det i dejen til dejen er ensartet og sammenhængende. Det er nemmest at gøre med hænderne.

Stil dejen på køl 1 time.

Tænd ovnen på 180 C varmluft.

Del dejen i 2. Drys lidt mel på bordet og rul den ene dej ud i et tyndt lag. Udstik dejen med en rund eller mønstret udstikker på ca. 5-6 cm.

Kom kagerne på bageplader med bagepapir. Fortsæt med næste dej stykke.

Pisk æg og vand sammen. Bland sukker og kanel sammen.

Pensl kagerne med æggeblandingen og drys kanelsukker på. Drys herefter med hakkede smuttede mandler. Bages i 10-12 minutter afhængig af tykkelsen. Lad småkagerne afkøle på en bagerist.

Bedøm

Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.

Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.

Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.

Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂

Bliv medlem Tilbage

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar