Japansk æggesandwich – Opskrift på japansk æggesandwich eller Japanese Egg Sando “Tamago Sando” med lyst brød og æggesalat. Denne sandwich stammer fra Japan og er en utrolig nem og lækker sandwich med æggesalat. Æggesalaten består af ganske få ingredienser nemlig kogte æg, mayonnaise, salt, peber og tabasco. Den lækre og cremede æggesalat kommes i lyst toastbrød, som i den originale sandwich er japanese milk bread, som minder meget om brioche brød. Jeg har en opskrift på brioche brød lige her. Man kan også bare bruge alm. toastbrød.
Normalt bruges der Kewpie mayo, som er en japansk mayonnaise, men man kan også sagtens bruge alm. mayonnaise, jeg bruger Hellmann’s. Denne sandwich findes også i en variant, hvor man kommer et smilende æg i midten af sandwichen, og når man så skærer sin sandwich over, så skærer man også ægget over og kan se det indeni. Det ser super flot ud.
Prøv også min opskrift på klassisk æggesalat med karry og karse. Rigtig god fornøjelse!
Japansk æggesandwich
Ingredienser
Fremgangsmåde
Kog æggene i 7 min. Pil æggene og skær dem i halve. Tag blommen ud og kom dem i en skål og mos dem sammen med mayonnaise, Tabasco, salt og peber.
Hak hviderne godt med en kniv og vend hviderne ned til æggeblommerne til en cremet æggesalat.
Skær kanterne af brødskiverne. Kom æggesalat på 4 af brødskiverne og placer de resterende 4 stykker brød på æggesalaten. Pak hver sandwich ind i bagepapir og rul det stramt rundt om, så er det nemmere at skære sandwich ud. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar