Ispinde med vaniljeis, solbærmarmelade og mørk chokolade aka en Kæmpe Eskimo is. Det er virkelig en af mine yndlingsis og en is man får alt for sjældent. Vaniljeis, solbærmarmelade og mørk chokolade er en smadder god kombination. Selve isbasen er det man kalder en “no churn” is, da den er lavet på flødeskum og kondenseret mælk. Dette giver den mest cremede konsistens og isen behøver derfor ikke at blive kørt på en ismaskine, før den fryses ned. Til denne portion har jeg brugt 1/2 dåse kondenseret mælk: du kan enten lave dobbeltportion, så du ikke står med 1/2 dåse kondenseret mælk tilbage, eller du kan bruge den kondenserede mælk til andre lækre ting. Denne opskrift på brownie med Oreo og fudge lavet med kondenseret mælk, iskaffe eller Key lime pie. Rigig god fornøjelse!
Isformene kan købes lige her (*reklamelink).
Ispinde med vaniljeis, solbærmarmelade og mørk chokolade
Ingredienser
Ispinde med vaniljeis, solbærsyltetøj og mørk chokolade (8 ispinde): Is:Fremgangsmåde
Is:
Pisk fløde og vaniljekorn til en let skum. Vend den kondenserede mælk i fløden. Placer dine isforme på et skærebræt og fordel isen i formene og rør solbærmarmeladen ud i isen. Stil formene i fryseren, gerne natten over.
Chokoladeovertræk:
Smelt chokolade og kokosolie i en skål over vandbad. Hæld chokoladen op i et højt glas, hvor der er plads til at dyppe en ispind i.
Når du har chokoladen klar, så skal der arbejdes lidt hurtigt. Tag isene op af fryseren og placer et stykke bagepapir på det kolde skærebræt. Befri isene fra formene og dyp dem i chokoladen. Lad dem lige dryppe lidt af og læg dem på bagepapiret og drys med solbærpulver. Når du har dyppet alle isene sættes skærebrættet med isene tilbage i fryseren. Opbevar isene i fryseren indtil de skal serveres. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Hej Frederikke
Ved du om man kan lave dem med sødmælk sammen med kondenseret mælk eller på ren kondenseret mælk? Leder efter en lidt sundere version?
Det bliver for flydende med mælk, så måske du kan prøve med skyr, for en lidt sundere version 🙂
Er der en grund til at du putter kokosoile i chokolade-overtrækket?
Chokoladen bliver mere flydende og hænger bedre fast på isen 🙂
Hej Frederikke
Har du et bud på hvad man kan pakke isen ind i efter der er kommet chokolade på?
Når chokoladen har sat sig helt, så pakker jeg isene ind i bagepapir og opbevarer dem i en beholder i fryseren 🙂