Islagkage med Oreo - Islagkage med Oreo is og browniebund

SE ALLE MINE OPSKRIFTER TIL PÅSKEFROKOSTEN HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Islagkage med Oreo

Islagkage med Oreo – en rigtig bombe! Denne islagkage består af en lækker browniebund med blød og cremet Oreo is og med chokolade ganache ovenpå. Kagen kan med fordel laves et par dage før den skal bruges, blot vent med at pynt kagen lige inden den skal serveres. Selve isen er lavet på kondenseret mælk og derfor uden brug af ismaskine. I har faktisk været en del der har efterspurgt flere islagkage-opskrifter, så jeg har lidt flere i ærmet, udover dem der allerede er her på bloggen. Jeg har f.eks. denne som er med en glutenfri browniebund og vaniljeparfait med marcipan og mørk chokolade, og så er der selvfølgelig også en Daim islagkage.  Rigtig god fornøjelse!

Islagkage med Oreo

Opskrift til 10-12 personer
Forberedelse 20 min.
Tilberedning 25 min.
I alt + 6 t.

Ingredienser

Islagkage med Oreo (til ca. 10 personer): Browniebund:
Oreo is:
Ganache:
Derudover:

Fremgangsmåde

Browniebund:

Tænd ovnen på 185 C varmluft. Smelt smørret og lad det køle lidt af. Pisk sukker og æg lyst og luftigt til en tyk æggesnaps. Bland de tørre ingredienser sammen og rør det forsigtigt i dejen. Tilsæt det smeltede smør og bland. Beklæd en rund springform (23 cm) med bagepapir i bunden og hæld dejen op i springformen. Bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter. Lad kagen køle helt af.

Oreo is:

Rør forsigtigt kondenseret mælk sammen med oreos og vanilje. Pisk fløden til en let skum og vend sammen med den kondenserede mælk.

Vælg det fad du gerne vil servere kagen på og placer springformen på midten af fadet. Beklæd indersiden af springformen med hård kageplast og læg browniebunden nederst. Hæld isen udover browniebunden og stil kagen i fryseren, helst til dagen efter.

Ganache:

Varm fløde og glukosesirup op til lige under kogepunktet og hæld det udover chokoladen ( i en skål der kan tåle varme) og lad det stå lidt. Rør derefter rundt i midten af skålen med en dejskraber til massen samler sig og bliver blank. Hæld ganachen ud på den kolde kage og stil den talbage i fryseren til ganachen har sat sig.

Pynt kagen med flødeskum og oreos lige inden servering. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

4 kommentarer
  1. Du har skrevet vaniljepasta er det også det samme som vanilje paste eller er det noget andet

  2. Hvor mange dage kan de stå i fryseren?
    Jeg skal lave denne til nytår og ville gerne lave den nogle dage inden 🙂 har lavet denne inden men dagen inden.

Skriv en kommentar