Is-kaffe på 3 måder (feat. mine søskende) - Frederikke Wærens
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Is-kaffe på 3 måder (feat. mine søskende)

I dag har jeg allieret mig med de 2 bedste mennesker i mit liv, nemlig min lillesøster Alberte på 18 år og min lillebror Anders på 15 år! Vi giver alle 3 vores bud på den bedste is-kaffe. Det kan vi nemlig alle rigtig godt li’ at drikke, når vi hygger os om eftermiddagen. Så til ære for jer, mine søde læsere, vil vi gerne afsløre vores hemmelige is-kaffe opskrifter. God fornøjelse!

Til alle opskrifter er der brugt minimælk.

Albertes is-kaffe

Jeg laver tit denne is-kaffe, når jeg kommer hjem fra skole, hvis jeg er gået sukkerkold og ved, at jeg har 4 timers afleveringer foran mig. Den er super hurtig og nem at lave, og så smager den mindst lige så godt, som den man får på en cafe!

Opskrift (til et stort glas):

2,5 tsk. instant coffee (f.eks. Nescafé)

2-3 spsk kogende vand

2 tsk. lyst rørsukker

3 dl mælk

3-4 isterninger

Sådan gør du:

Kom sukker og kaffe i et glas og tilsæt kogende vand så det dækker. Rør det rundt til sukker og kaffe er opløst. Brug evt. en håndholdt mælkeskummer til at røre det rundt med. Derefter hælder jeg den kolde mælk oveni og tilsætter isterninger. Som regel bruger jeg minimælk, men det smager jo bedst med sødmælk. Gå all in og nyd is kaffen med et stykke af denne chokoladetærte med hindbær – alt med chokolade og hindbær er min favorit!

Anders is-kaffe shake

Min is kaffe minder om Albertes, men den bliver blendet, og det gør den rigtig god og cremet.

Opskrift (til 1 stort glas):

2,5 tsk. instant coffee (f.eks. Nescafé)

3 spsk. kogende vand

2 tsk brun farin

3 dl mælk

4 isterninger

Sådan gør du:

Opløs instant coffee i kogende vand og hæld det op i en blender. Hæld mælk, brun farin og isterninger i, og blend til det skummer op og bliver lyst og cremet. Hæld is kaffe shaken over i et glas og nyd en dejlig kold shake med et stykke af denne S’mores Pie.

Frederikkes is-kaffe

Min favorit is-kaffe er i bogstavlig forstand is og kaffe! Den er nærmest en dessert, og derfor synes jeg, at det passer godt med et lille glas. Der er ikke tilsat sukker, da isen søder kaffen, og der er desuden brugt en kaffe med vanilje-smag, som har lidt sødme.

Opskrift (til 1 lille glas):

1 espresso shot lavet med Nespresso Vanilio

2 isterninger

½ dl mælk

1-2 kugler god vanilje is

Kakaopulver til pynt

Sådan gør du:

Lav et espresso shot i det glas, du vil servere is-kaffen i og tilsæt 2 isterninger, så kaffen bliver kold. Tilsæt mælk og kom isen på toppen. Drys med lidt kakao, og vupti, har du en super lækker is-kaffe. Jeg laver den også med nogle gange med Nespresso Caramelito (karamel) eller Ciocattino (chokolade), som også giver en rigtig fin smag. Så kan man skifte vaniljeisen ud med chokoladeis.

Is-kaffe på 3 måder (feat. mine søskende)

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

4 kommentarer
  1. Hej Frederikke! Dejligt indlæg. Jeg elsker alle former for kaffe!
    Jeg har fået en Nespresso maskine, og skal til at købe kapsler på Nespressos hjemmeside, har du nogle anbefalinger?

Skriv en kommentar