Jeg håber, at I har en dejlig søndag! Det er vidst ingen hemmelighed, at jeg elsker chokolade, så her kommer endnu en opskrift, hvor chokoladen har hovedrollen. Denne chokoladetærte er fantastisk med den sprøde tærtebund og den bløde chokoladecreme der smelter på tungen. Jeg har valgt at pynte den med friske hindbær fordi hindbær og chokolade er ”a match made in heaven”, men man kan sagtens pynte den med andre bær eller bare servere den, som den er. Her kommer opskriften:
Chocolate tart with raspberries!
Ingredienser
Chokolademørdej:Fremgangsmåde
Chokolademørdej:
Rør smør, æg, halvdelen af hvedemelet, flormelis,kakaopulver, mandelmel, vanilje og salt sammen. Hæld det resterende mel i og saml hurtigt dejen. Kom noget husholdningsfilm rundt om dejen og læg den på køl i 1 time. Rul derefter dejen ud og kom den i en smurt tærteform. For at tærten får en fin kant, kan du tage en kagerulle og rulle over kanten på tærteformen. Tryk dejen godt ind mod kanterne. Stil tærten i fryseren i 20 minutter og bag derefter tærten i ca. 20 minutter i midten af ovnen ved 190 °C til den bliver let gylden i kanterne. Lad tærten køle af.
Chokoladecreme:
Udblød husblads i en skål med vand i ca.10 minutter. Hak chokoladen og smelt den i en gryde. Kog fløde og honning op i en anden gryde (pas på det ikke brænder på). Hæld den udblødede husblas op i fløden og lad det smelte under omrøring. Hæld nu fløden op i den smeltede chokolade lidt ad gangen under omrøring. Det skal samle sig til en fin og ensartet masse. Hæld chokoladecremen op på den afkølede tærtebund og stil den på køl i 3 timer.
Pynt chokoladetærten med friske hindbær, skovsyre og drys lidt flormelis udover. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar
MUMS! <3
<3!
Lækkert ??
Hvor stor er formen du bruger? ?
Den er 25 cm i diameter ?
Så gott!
<3 <3
You should put it in english
Tak <3