Hurtig kage med kiks, karamel, flødeskum og jordbær - lækker opskrift
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Hurtig kage med kiks, karamel, flødeskum og jordbær

Hurtig kage med kiks, karamel, flødeskum og jordbær! Denne kage er super nem at lave og kræver kun ganske få ingredienser. Jeg blev inspireret af Jenny, som er en virkelig dygtig kageblogger fra Sverige. Da jeg lavede denne kage til min familie, så var der ingen tvivl om, at opskriften skulle deles på bloggen! Kagen kan også serveres som portionsanretninger i små glas. Jeg bruger dulce de leche i denne opskrift og i dette indlæg, kan du læse om forskellen på kondenseret mælk og dulce de leche.

Jeg har haft den vildeste uge, altså på den gode måde, og jeg glæder mig, så meget til at fortælle jer om, hvad jeg går rundt og laver! Men nu vil jeg ud i haven og nyde det pragtfulde forårsvejr.

Hurtig kage med kiks, karamel, flødeskum og jordbær

Opskrift til 10 personer
Forberedelse 10 min.
Tilberedning 5 min.
I alt 15 min.

Ingredienser

Hurtig kage med kiks, karamel, flødeskum og jordbær:
Kiksebund:
Karamel: Derudover:

Fremgangsmåde

Kiksebund:

Hak kiksene i en foodprocessor, så nogle er fint malede og andre er i grove stykker. Smelt smørret og bland det godt sammen med kiksene til en ensartet masse. Hæld kiksemassen på et fad og pres massen godt ned i på fadet med bagsiden af en ske. Stil fadet på køl.

Karamel:

Rør dulce de lechen godt i en skål, så der ikke er nogle klumper. Smør det herefter ud på den kolde kiksebund og stil kagen tilbage på køl.

Pynt den kolde kage med flødeskum, Daim og jordbær. Sæt kagen på køl indtil den skal spises eller nyd den med det samme. Velbekomme!

 

Bedøm

Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.

Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.

Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.

Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂

Bliv medlem Tilbage

Skriv endelig en kommentar

16 kommentarer
  1. Hvor ser den lækker ud! ?
    Vil du tro at den bliver kedelig eller for smattet hvis man laver den om morgenen eller dagen før den skal spises? ☺️ Selvom den er hurtig at lave ?

    1. Du kan sagtens lave den dagen inden, men den er klart bedst, når den lige er lavet 🙂 God fornøjelse! Kh Frederikke

    1. Nej, jeg køber dulce de leche, som er er færdigkogt kondenseret mælk. Du kan også købe kondenseret mælk og selv koge det 🙂 Jeg håber, at det giver mening. Kh Frederikke

  2. Jeg har noget hjemmelavet karamel med lidt “smeltede” chokolade i. konsistensen er blød. Kan jeg bruge det i stedet for dulce de leche?

  3. Har du et tip til hvordan man får de kedelige drivhusjordbær fra Sydeuropa til at smage af lidt mere?

    1. Nej, condensed milk er det der er flydende, det er ikke karamellen. Men kondenseret mælk er det man koger, så det bliver til dulce de leche 🙂

    1. Frisk passionsfrugt eller mango ville være lækkert. Den kan også laves i glas, så den portionsanrettes 🙂

Skriv en kommentar