Hjemmekærnet smør - Opskrift på hjemmekærnet/hjemmelavet smør
Opskrifter Livsstil Shop

Hjemmelavet smør

Hjemmekærnet smør – Opskrift på hjemmekærnet/hjemmelavet smør med havsalt. Smør er noget af det bedste jeg ved, og det er så nemt at lave sit eget smør. Det kræver kun 2 ingredienser, når der skal hjemmekærnet smør på bordet. Piskefløde er den ene ting, og salt er den anden ting, der skal bruges. Måske kender du det med at komme til at piske fløde for længe, når der skal laves flødeskum, og det så skiller. Hvis man bliver ved med at piske, så bliver det faktisk til smør.

Hjemmekærnet smør

For at lave hjemmelavet smør, skal piskefløde piskes ved høj hastighed. Her sker der nemlig det, at fløden skiller og deler sig i kærnemælk og smør. Kærnemælken kan du bruge til f.eks. bagværk. Smørdelen presses og sies, så smørret er uden væske. Herefter tilsættes der salt til smørret, og smørret kommes i en beholder og opbevares på køl. Du kan f.eks. også rulle smørret til en aflang pølse, og komme enten bagepapir eller husholdningsfilm rundt om og fryse det ned. Så er det nemt at skære skiver til f.eks. en bagekartoffel, majskolbe eller bøffen.

Smør med smag

Udover at komme salt i smørret, så kan smørret også smages til med forskellige smagsgivere:

– Hvidløg og persille

– Sprødt bacon (hakket) og oregano

– Chili og citronskal

– Mynte og citronskal

– Estragon og finthakkede skalotteløg

Følg med på de sociale medier

Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

 

Tilbehør til 4 personer
Forberedelse 5 min. / Tilberedning 30 min. / I alt 35 min.
Ingredienser

Hjemmelavet smør

5 dl piskefløde

1/2- 1 tsk. havsalt

Fremgangsmåde

Hjemmelavet smør

Kom piskefløde i en blender eller pisk det i en skål med en elpisker. Pisk fløden ved høj hastighed ca. 5 minutter eller indtil fløden skiller sig fra (kærne)mælken. Kom smørret (den gule masse) over i en si, så mælken sies fra. Pres evt. smørret, så alt væden kan løbe fra. Fyld en skål med iskoldt vand. Kom smør klumpen i vandet og pres smørret godt. Skift vandet og gentag dette i 3-4 gange indtil vandet er helt klart. Kom smørklumpen i en si igen og lad den stå, så overskydende væde kan løbe fra.

Bland smørret med salt, smag dig frem. Kom smør i en beholder og opbevar på køl. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.