Hjemmekærnet smør - Opskrift på hjemmekærnet/hjemmelavet smør
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Hjemmelavet smør

Hjemmekærnet smør – Opskrift på hjemmekærnet/hjemmelavet smør med havsalt. Smør er noget af det bedste jeg ved, og det er så nemt at lave sit eget smør. Det kræver kun 2 ingredienser, når der skal hjemmekærnet smør på bordet. Piskefløde er den ene ting, og salt er den anden ting, der skal bruges. Måske kender du det med at komme til at piske fløde for længe, når der skal laves flødeskum, og det så skiller. Hvis man bliver ved med at piske, så bliver det faktisk til smør.

Hjemmekærnet smør

For at lave hjemmelavet smør, skal piskefløde piskes ved høj hastighed. Her sker der nemlig det, at fløden skiller og deler sig i kærnemælk og smør. Kærnemælken kan du bruge til f.eks. bagværk. Smørdelen presses og sies, så smørret er uden væske. Herefter tilsættes der salt til smørret, og smørret kommes i en beholder og opbevares på køl. Du kan f.eks. også rulle smørret til en aflang pølse, og komme enten bagepapir eller husholdningsfilm rundt om og fryse det ned. Så er det nemt at skære skiver til f.eks. en bagekartoffel, majskolbe eller bøffen.

Smør med smag

Udover at komme salt i smørret, så kan smørret også smages til med forskellige smagsgivere:

– Hvidløg og persille

– Sprødt bacon (hakket) og oregano

– Chili og citronskal

– Mynte og citronskal

– Estragon og finthakkede skalotteløg

Hjemmelavet smør

Opskrift til 4 personer
Forberedelse 5 min.
Tilberedning 30 min.
I alt 35 min.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Hjemmelavet smør

Kom piskefløde i en blender eller pisk det i en skål med en elpisker. Pisk fløden ved høj hastighed ca. 5 minutter eller indtil fløden skiller sig fra (kærne)mælken.

Kom smørret (den gule masse) over i en si, så mælken sies fra. Pres evt. smørret, så alt væden kan løbe fra.

Fyld en skål med iskoldt vand. Kom smør klumpen i vandet og pres smørret godt. Skift vandet og gentag dette i 3-4 gange indtil vandet er helt klart. Kom smørklumpen i en si igen og lad den stå, så overskydende væde kan løbe fra.

Bland smørret med salt, smag dig frem. Kom smør i en beholder og opbevar på køl. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar