Hjemmelavet hvidløgsolie - Hvidløgsolie med langtidsbagte hvidløg
Opskrifter Livsstil Shop

Hjemmelavet hvidløgsolie

Hjemmelavet hvidløgsolie – Opskrift på hjemmelavet hvidløgsolie med langtidsbagte hvidløg. Denne hvidløgsolie er så nem at lave, og den består kun af 2 ingredienser: olivenolie og hvidløg. Hvidløg kommes i et ildfast fad og der hældes olivenolie udover. Herefter bages hvidløgene i olien, til de bliver gyldne, bløde og helt karamelliseret. Hvidløgene smager helt fantastisk og selve olivenolien får en vidunderlig smag af hvidløg.

Hvad kan jeg bruge hvidløgsolien til?

Selve olien, som smager dejligt af hvidløg, kan bruges som almindelig olie. Det kan bruges til at stege kød i, i salater, som dressing og mange andre lækre ting. Hvidløgene kan bruges til at smøre på ristet brød, drysset med salt og hakket tomat. De kan også bruges på et tapasbord, til pesto, i dressinger og i sammenkogte retter. Hvidløgene kan holde sig i op til 1-2 måneder opbevaret et tørt sted i en luftæt beholder.

Prøv at komme frisk timian eller rosmarin ved hvidløgene, det giver en skønt smag. Der kan også tilsættes friskhakket chili.

Det tager lidt tid at pille så mange hvidløg, men man kan sagtens købe dem, hvor de er pillede, så sparer man lige lidt tid. Rigtig god fornøjelse!

Følg med på de sociale medier

Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen.

Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Tilbehør til 4 personer
Forberedelse 15 min. / Tilberedning 1 t. / I alt 1 t. 15 min.
Ingredienser

Hjemmelavet hvidløgsolie

65 fed hvidløg

6 dl olivenolie

Fremgangsmåde

Hjemmelavet hvidløgsolie

Tænd ovnen på 150 C varmluft.

Pil hvidløgene og kom dem i et ildfast fad. Hæld olien på, så den dækker hvidløgene. Dæk med stanniol og bag i ovnen i ca. 1 time. eller indtil hvidløgene er gyldne og helt bløde.

Hæld hvidløgsolien på glas med tætsluttende låg og opbevar dem et tørt sted i op til 2-3 måneder. Velbekomme!

 

Bedøm denne ret

5 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.