Nem opskrift på lækker hjemmelavet Daim chokolade
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Hjemmelavet Daim

Denne opskrift på hjemmelavet Daim, skulle have været med i min julekalender, men der var så mange opskrifter i forvejen, så jeg besluttede at vente lidt med at dele den. Det er faktisk virkelig nemt at lave Daim selv og det smager fuldstændig som de rigtige Daim chokolader. Måske du skal prøve opskriften her i weekenden? Rigtig god fredag!

Hjemmelavet Daim

Ingredienser

Hjemmelavet Daim (ca. 30 stk):

Fremgangsmåde

Hjemmelavet Daim:

Kom kogende vand på mandlerne. Smut mandlerne og blend dem til fint mandelmel.

I en tykbundet gryde koges smør, sukker og lys sirup op til 150 C. Det tager ca. 10 minutter. Husk at røre i gryden undervejs, så massen ikke brænder på. Gør en bageplade klar med bagepapir på. Bland mandelmelet ned i gryden og hæld massen ud på bagepapiret. Lad det stå og sætte sig og køle lidt af. Brug en skarp kniv til at ridse Daim chokoladerne, så er det nemmere at brække dem ud i de rigtige størrelser, når massen er blevet hård. Smelt chokoladen og dyp Daim stykkerne heri og lad chokoladen sætte sig på køl. Nyd Daim chokoladerne med det samme eller opbevar dem i en lufttæt beholder på køl. Velbekomme!

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

7 kommentarer
    1. ØV! Det kunne godt tyde på at massen er blevet for varm, kan ikke lige se, hvad der ellers skulle være gået galt 🙂

  1. Hej, mit er total mislykket. Kan det koge for længe eller? Det bliver slet ikke rigtig stift.. det kan kun smuldre.
    Jeg lod det stille smelte til at begynde med og så smuttede jeg mandler imens. Så skruede jeg godt op og lod det koge og smelte godt sammen.

Skriv en kommentar