Hjemmebagte pitabrød - Opskrift på hjemmebagte luftige pitabrød

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Hjemmebagte pitabrød

Hjemmebagte pitabrød er et perfekt weekendhygge-projekt. Jeg tror de fleste familier har pitabrød som et fast indslag på madplanen. Det er nemt, lækkert og fyldet kan varieres i det uendelige. Det er altså også nemt at bage pitabrød selv, og de bliver så meget bedre end dem man kan købe i supermarkederne. Pitabrødene bliver først formet til boller og derefter rullet ud til flade brød, og når de bliver bagt i ovnen popper de op.  Det er skægt at se, så tag børnene med i køkkenet og lad dem være med til at bage pitabrødene. Fyld pitabrødene med hjemmelavede falafler, kylling, tun eller oksekød og selvfølgelig en masse grøntsager. Rigtig god fornøjelse!

Hjemmebagte pitabrød

Opskrift til 8 personer
Forberedelse 1 t. 15 min.
Tilberedning 10 min.
I alt 1 t. 30 min.

Ingredienser

Pitabrød (8 stk.)

Fremgangsmåde

Pitabrød

Opløs gæren i mælken i en røreskål. Tilsæt olien. Rør rundt og tilsæt salt. Ælt herefter melet i lidt adgangen og ælt dejen med dejkrogen til den slipper skålen og til dejen er lind og blank (det tager ca. 10 minutter). Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1 time.

Tænd ovnen på 250 C med en bageplade i.

Når dejen har hævet hældes den ud på et bord drysset med mel og ælt dejen sammen, så den ikke er klistret. Del dejen i 8 lige store stykker og form til boller. Lad bollerne hæve i 15 minutter under et viskestykke. Rul herefter bollerne ud til flade brød. Tag bagepladen ud af ovnen og beklæd den med et stykke bagepapir. Placer de flade brød på bagepladen (bag 4 ad gangen). Bag pitabrødene i ca. 10 minutter til de hæver op og bliver gyldne. Server pitabrødene med det samme. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

3 kommentarer
  1. ELSKER dine opskrifter, har bagt mange af dem – og disse må blive næste 🙂
    Er det varm luft eller alm. ovn du bager i? Jeg har brug for at bage dem dagen før, har du prøvet det – og er de stadig lækre?

Skriv en kommentar