Hjemmebagte bagels med laks og flødeost - Opskrift på nemme bagels

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Hjemmebagte bagels med laks og flødeost

Hjemmebagte bagels med laks og flødeost er et perfekt frokostmåltid. En nybagt bagel fyldt med lækre sager er altid skønt! Det er ret nemt at bage bagels selv og en lidt anderledes måde at bage boller/brød på, da man først koger bagels og derefter bager dem i ovnen. På den måde får bagels deres seje krumme. Jeg har fyldt disse bagels med flødeost (brug gerne en med smag), laks, tomat, rødløg og kapers, men de kan fyldes med lige det du ønsker. Prøv f.eks. at lave dine bagels ala club sandwich med fyld af karrydressing, kylling og bacon. Inden jeg bagte mine bagels dryssede jeg sesamfrø og græskarkerner på, men prøv også med blåbirkes, revet cheddar, soltørrede tomater, hvisløgspulver, finthakkede løg, tørrede urter eller salt med forskellige smage. Sådan en bagel er en god ting at have med i madpakken! Rigtig god fornøjelse!

Hjemmebagte bagels med laks og flødeost

Opskrift til 4 personer
Forberedelse 2 t.
Tilberedning 30 min.
I alt 2 t. 30 min.

Ingredienser

Hjemmebagte bagels (8 stk.)
Fyld

Fremgangsmåde

Hjemmebagte bagels

Opløs gæren i det lunkne vand i en stor skål. Bland hvedemel, salt og sukker sammen og kom det op i skålen. Rør det godt sammen til en klistret dej. Drys lidt mel ud på køkkenbordet og ælt dejen godt sammen til den er smidig og ensartet. Kom dejen tilbage i skålen og læg et fugtigt viskestykke over og lad dejen hæve 1 time ved stuetemperatur.

Del herefter dejen i 8 lige store stykker og tril dem til runde boller. Lad bollerne hæve yderligere 30 minutter under et viskestykke. Lav et hul med fingeren i midten af hver bolle og kør bollen rundt om fingeren, sådan så der dannes et stort hul.

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Varm en stor, gerne bred, gryde op med vand. Vandet skal koge en smule. Kog bagels i vandet i 1 minut på hver side. Tag bagels op på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl hver bagel med æg og drys med sesamfrø og eller græskarkerner. Bag bagels i ca. 25 minutter til de er gyldne. Lad dem køle af på en rist.

Ved servering skæres bagels igennem og ristes på begge sider. Smør flødeost på og kom laks, tomatskiver, løgskiver og kapers på og klap bagels sammen. Skær dem over på midten og server. Velbekomme!

 

 

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

1 kommentar
  1. Kan man mon bytte lidt af hvedemelet ud med en grovere meltype? Hvilen meltype og hvor meget, vil du i givet fald anbefale?
    Tak 😉

Skriv en kommentar