Hindbærstang
Ingredienser
DejFremgangsmåde
Dej
Opløs gæren i halvdelen af den lunkne mælk i en røremaskine og tilsæt danskvand. Når gæren er opløst hældes resten af mælken i. Tilsæt salt, sukker, æg, smør og kardemomme og rør godt. Tilsæt nu ca. halvdelen af melet og ælt dejen på maskinen. Tilsæt derefter resten af melet indtil dejen ikke er klistret og slipper skålen, når den rører rundt. Lad dejen hæve i skålen i 1 time under et viskestykke.
Hindbærremonce
Skold hindbærrene og lad så meget af saften dryppe fra i en si. Bland kartoffelmelet i hindbærrene og mos det sammen med de øvrige ingredienser med en gaffel. Lad remoncen stå ved stuetemp. Indtil brug.
Hindbærglasur
Mos hindbærrene sammen med flormelis og tilsæt kogende vand og rør sammen til en ensartet glasur.
Sådan laver du hindbærstangen
Rul dejen ud i en pølse på ca. 50-60 cm. Rul pølsen flad med en kagerulle til ca. 25-30 cm i bredden. Smør remoncen ud på midten af dejen. Hvis du vil “flette” hindbærstangen, gør du sådan: Skær skrå snit i dejen på hver side af remoncen, ca. 1/3 del ind, så det kommer til at ligne et fiskebensmønster. Fold nu skiftevis en dejstrimmel fra hver side ind over cremen, så du “fletter” hele hindbærstangen. Saml dejen i hindbærstangens ender og fold dem ind under. Fold evt. også de små dejstrimler ind under hindbærstangen langs siderne. Hvis du ikke vil flette hindbærstangen, folder du blot først den ene dejside ind over midten og derefter den anden dejside indover. Tryk dejen let sammen og skær et langt snit med en skarp kniv ned igennem midten
Flyt hindbærstangen forsigtigt over på en bageplade med bagepapir og lad den hæve ca. 30 min. Pensl hindbærstangen med sammenpisket æg og drys perlesukker på. Bag den i ca. 25-30 min ved 200 C varmluft til den er gennembagt og lysebrun. Lad hindbærstangen afkøle en smule og dryp glasuren udover. Server straks. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar