Hindbærstang - Opskrift på hindbærstang med hindbærremonce
Opskrifter Livsstil Shop

Hindbærstang

Dette indlæg er lavet i samarbejde med Quooker
Hindbærstang – Opskrift på hindbærstang med hindbærremonce og
hindbærglasur. De fleste kender sikkert den klassiske kanelstang med
kagecreme i, men her har jeg brugt en lækker remonce med hindbær i stedet
for. En hindbærstang bliver flettet og i opskriften har jeg prøvet at beskrive
nøje, hvordan man fletter dejen. Jeg har lavet en stor hindbærstang, men det
mest optimale er at dele dejen i to og lave to stænger. Jeg har bagt
hindbærstangen med perlesukker ovenpå, og efterfølgende pyntet den med en
smuk hindbærglasur.
Mit køkken studie er endelig blevet færdigt og i den forbindelse har jeg fået
installeret den smukkeste Quooker vandhane i messing. Det er den model der
hedder Fusion Square, som både har almindelig kold og varm vand, kogende
vand og det bedste af det hele: Danskvand! Jeg elsker danskvand og køber ofte
danskvand på flasker, men det er jeg fri for nu, da jeg bare kan tappe det
direkte fra hanen. Jeg har tilsat danskvand i selve dejen til hindbærstangen,
hvilket giver en let og luftig dej, som er så nem og lækker at arbejde med.
Derudover har jeg brugt kogende vand til at skolde hindbærrene, både til
remoncen og til glasuren. Rigtig god fornøjelse!

Hindbærstang

Sødt gærdej til 10-12 personer
Forberedelse 1 t. / Tilberedning 1 t. / I alt 2 t.
Ingredienser

Dej

50 g gær

1 dl sødmælk, lunken

1 dl danskvand

2 æg

75 g smør, stuetemperatur

½ tsk. salt

1 spsk. sukker

½ tsk. kardemomme

Ca. 500 g hvedemel

1 sammenpisket æg til pensling

Hindbærremonce

150 g frosne hindbær

1 stor spsk. kartoffelmel

100 g smør, blødt

150 g rørsukker

175 g marcipan, revet

Hindbærglasur

1 håndfuld hindbær, frosne

150 g flormelis

Ca. 3 spsk. kogende vand

Derudover

2 spsk. perlesukker

Fremgangsmåde

Dej

Opløs gæren i halvdelen af den lunkne mælk i en røremaskine og tilsæt danskvand. Når gæren er opløst hældes resten af mælken i. Tilsæt salt, sukker, æg, smør og kardemomme og rør godt. Tilsæt nu ca. halvdelen af melet og ælt dejen på maskinen. Tilsæt derefter resten af melet indtil dejen ikke er klistret og slipper skålen, når den rører rundt. Lad dejen hæve i skålen i 1 time under et viskestykke.

Hindbærremonce

Skold hindbærrene og lad så meget af saften dryppe fra i en si. Bland kartoffelmelet i hindbærrene og mos det sammen med de øvrige ingredienser med en gaffel. Lad remoncen stå ved stuetemp. Indtil brug.

Hindbærglasur

Mos hindbærrene sammen med flormelis og tilsæt kogende vand og rør sammen til en ensartet glasur.

Sådan laver du hindbærstangen

Rul dejen ud i en pølse på ca. 50-60 cm. Rul pølsen flad med en kagerulle til ca. 25-30 cm i bredden. Smør remoncen ud på midten af dejen. Hvis du vil “flette” hindbærstangen, gør du sådan: Skær skrå snit i dejen på hver side af remoncen, ca. 1/3 del ind, så det kommer til at ligne et fiskebensmønster. Fold nu skiftevis en dejstrimmel fra hver side ind over cremen, så du “fletter” hele hindbærstangen. Saml dejen i hindbærstangens ender og fold dem ind under. Fold evt. også de små dejstrimler ind under hindbærstangen langs siderne. Hvis du ikke vil flette hindbærstangen, folder du blot først den ene dejside ind over midten og derefter den anden dejside indover. Tryk dejen let sammen og skær et langt snit med en skarp kniv ned igennem midten

Flyt hindbærstangen forsigtigt over på en bageplade med bagepapir og lad den hæve ca. 30 min. Pensl hindbærstangen med sammenpisket æg og drys perlesukker på. Bag den i ca. 25-30 min ved 200 C varmluft til den er gennembagt og lysebrun. Lad hindbærstangen afkøle en smule og dryp glasuren udover. Server straks. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven