En frisk og luftig hindbærmousse med et syrligt twist af lime og drysset med sprøde havregryn. Mit bud på den lækreste dessert til en forår eller sommermiddag. Man kan med fordel lave både hindbærmousse og de sprøde havregryn en dag i forvejen, så skal desserten bare “samles” og pyntes lige ind den skal serveres. Nyd det dejlige solskinsvejr! Her kommer opskriften:
Ingredienser
Ca. 6-8 glas
Sprøde havregryn:
30 g smør
120 g havregryn
70 g rørsukker
30 g hakkede mandler
Hindbærmousse:
3 blade husblas
300 g frosne hindbær
100 g sukker
1 vaniljestang eller 1 stor tsk. vaniljesukker
Saft fra 1/2 lime og skal fra 1 hel lime, økologisk
5 dl fløde
Derudover:
Friske hindbær
Skovsyre
Mynte (jeg har brugt æble mynte)
Fremgangsmåde
Sprøde havregryn:
Smelt smørret på en pande og tilsæt de øvrige ingredienser. Rør godt i blandingen, indtil det er blevet ristet og gyldent. Når det er kølet af, kan du opbevare det i et glas med låg, til du skal bruge det.
Hindbærmousse:
Udblød husblassen i koldt vand. Kom hindbær, sukker, vanilje og limesaft og -skal i lille gryde og giv det et hurtigt opkog. Blend til hindbærpuré og smelt husblassen i den varme hindbærpuré. Lad den køle af. Pisk fløden til skum. Vend flødeskum med hindbærpuréen, og kom hindbærmoussen i en sprøjtepose med stor rund tylle eller bare klip et hul for enden af sprøjteposen. Læg sprøjteposen i køleskabet i mindst 30 minutter, så moussen sætter sig.
Fordel hindbærmoussen i nogle fine glas. Lige inden desserten skal serveres pyntes der med sprøde havregryn, friske hindbær, skovsyre og mynte. Velbekomme!
Tip: Opskriften på de sprøde havregryn kan også bruges til at drysse ovenpå skyr, smoothie osv.
tror du denne oppskiften kan lages noen dager før, fryses også ta opp av fryseren før bruk?