Hindbærkage – Opskrift på hindbærkage deluxe med sprød mørdejsbund, mazarin med hindbær, hindbærmousse, friske bær og mørk chokolade. Denne kage er super lækker og den er perfekt at servere for en hindbærelsker. Kagen består nemlig af bagte hindbær, kogte hindbær og friske hindbær. Der er en sprød mørdejsbund, som forbages og efterfølgende bages med en dejlig hindbærmazarin på. Kagen samles med den lækreste cremede hindbærmousse med hindbær, citron og vanilje. Jeg har pyntet kagen med friske bær, mørk smeltet chokolade og skovsyre.
Det er en super lækker kage, som er perfekt at servere til fødselsdage eller til eftermiddagskaffen. Prøv også min opskrift på hindbærsnittetærte eller Othellolagkage. Rigtig god fornøjelse!
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.
Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.
Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Ingredienser
Mørdej
150 g hvedemel
40 g sukker
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
70 g smør, koldt
1/2 dl vand, koldt
Mazarin med hindbær
200 g smør, blødt
200 g sukker
200 g marcipan, revet
4 æg
100 g hvedemel
100 g hindbær, friske eller frosne
Hindbærmousse
3 blade husblas
250 g hindbær, frosne
65 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
Saften fra 1/2 citron
3 spsk. creme fraiche
3,5 dl piskefløde
Desuden
Friske bær til pynt
Smeltet mørk chokolade
Evt. skovsyre
Fremgangsmåde
Mørdej
Tænd ovnen på 185 C varmluft.
Kom hvedemel, sukker, bagepulver, vaniljesukker og smør op i en skål og smuldre smørret i til en grynet masse. Saml dejen med vand til den er sammenhængende. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Fjern det ene stykke bagepapir og kom dejen med bagepapir på ned i en springform på 23 cm. Bag mørdej i 15 min.
Mazarin med hindbær
Pisk smør, sukker og marcipan lyst og luftigt. Pisk et æg i adgangen. Sigt melet i dejen og pisk igen. Vend hindbærrene i.
Kom dejen ovenpå den bagte mørdej. Bag kagen i ca. 35-40 min. Kagen må gerne være lidt blød i midten. Lad kagen afkøle helt inden den befries fra formen.
Placer kagen på et fad og kom springformen rundt om kagen med kageplast indeni. Luk formen og lav hindbærmoussen.
Hindbærmousse
Læg husblas i blød i koldt vand.
Kom hindbær, sukker, vanilje og citronsaft i en lille gryde og giv det et hurtigt opkog. Blend til hindbærpuré og smelt husblassen i den varme hindbærpuré. Lad den køle af. Rør creme fraichen i hindbærpuréen. Pisk fløden til skum. Vend flødeskum med hindbærpuréen. Kom hindbærmoussen på kagen og stil kagen på køl i mindst 3 timer, men gerne til dagen efter.
Befri kagen fra formen og kageplasten. Pynt kagen med friske bær, smeltet mørk chokolade og skovsyre. Server kagen. Velbekomme!