Hindbærsnittetærte – Frederikke Wærens
Opskrifter Livsstil Shop

Hindbærsnittetærte

Hindbærsnittetærte – Opskrift på den lækreste tærte ala hindbærsnitter med mørdej, hindbærsyltetøj, mazarinmasse, kransekagekant og glasur med krymmel. Det er en lækker kombination af to kager: Tærte og hindbærsnitter.

Tærte til 6-8 personer
Forberedelse 30 min. / Tilberedning 1 t. / I alt 2 t.
Ingredienser

Mørdej

225 g hvedemel

75 g sukker

1 tsk bagepulver

1 tsk vaniljesukker

125 g smør, koldt

1/2 dl vand, koldt

Mazarinmasse

150 g marcipan

150 g sukker

150 g smør, blødt og i tern

3 æg

30 g hvedemel

Kransekagemasse

150 g marcipan

50 g sukker

1 æggehvide

Derudover

4 spsk. hindbærsyltetøj

Glasur af 150 g flormelis og 2-3 spsk. kogende vand

Krymmel

Fremgangsmåde

Mørdej

Kom hvedemel, sukker, bagepulver, vaniljesukker og smør op i en skål og smuldre smørret i til en grynet masse. Saml dejen med vand indtil dejen er ensartet og sammenhængende. Kom dejen i en frysepose og kom den på køl i 30 min.

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Del dejen i to lige store stykker og læg det ene stykke dej på køl igen. Rul herefter dejen ud på et meldrysset bord og skær en cirkel, der passer til en tærteform på ca. 23 cm. Beklæd formen med dejen og skær overskydende dej fra.

Smør 2 spsk. hindbærsyltetøj på mørdejen.

Mazarinmasse

Riv marcipanen groft. Kom marcipan og sukker i en foodprocessor og kør det ved lav hastighed. Tilsæt smør i tern. Tilsæt et æg adgangen og kør det stadig ved lav hastighed indtil massen har samlet sig. Tilsæt tilsidst mel. Smør mazarinmassen ud på tærtebunden med syltetøj og bag den i 20 min.

Smør 2 spsk. hindbærsyltetøj ud på den bagte mazarinmasse.

Kransekagemasse

Kør marcipan og sukker i en foodprocessor. Tilsæt æggehviden og kør til en ensartet masse. Kom massen i en sprøjtepose med stjernestyl.

Den resterende dej rulles ud til en cirkel der passer til tærteformen. Læg dejen ovenpå den forbagte tærte som låg. Fjern overskydende dej (det kan evt. fryses ned). Sprøjt kransekagemassen rundt i kanten og bag tærten i yderligere 20 min. Lad tærten afkøle inden den pyntes med glasur og krymmel. Server tærten. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Hindbærsnittetærte

Denne hindbærsnittetærte er super lækker og perfekt at servere for en hindbærsnitte-elsker. Jeg har brugt opskriften på mørdej fra min bedste hindbærsnitte-opskrift. Det er min mors opskrift og de er verdens bedste hindbærsnitter. Og jeg mener det virkelig, når jeg skriver verdens bedste. Min mor har i mange år bagt disse hindbærsnitter med den lækreste glasur af hyldeblomstsaft i stedet for vand, som man normalt bruger til glasur. I min familie er det især min søster, der er vild med hindbærsnitter, og hun bestiller dem altid, når hun har fødselsdag.

Udover mørdejen består tærten af mazarinmasse, hindbærsyltetøj og kransekagekant. Jeg har pyntet tærten med farverigt krymmel, men det kan også sagtens være frysetørrede hindbær. Rigtig god fornøjelse!

 

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.

 

Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

6 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.