Hindbær cheesecake i glas er en virkelig nem og perfekt dessert at servere for gæster. En lækker cremet og syrlig hindbær cheesecake med lime, kiksebund, pyntet med flødeskum og friske hindbær. Denne opskrift rækker til 6 almindelige glas, men hvis du skal servere desserten for mange gæster, så kan du blot fordoble opskriften. Du kan også lave cheesecaken i en helt almindelig springform. Alle mine cheesecake opskrifter kan laves i glas. Det er så nemt med portionsanrettede desserter især, hvis du skal transportere desserten og have den med til middag eller måske en picnic. Jeg har andre opskrifter på portionsanrettede desserter: citronfromage, chokolademousse og ymerfromage.
Hindbær cheesecake i glas
Ingredienser
Kiksebund (opskrift til 6 glas)Fremgangsmåde
Kiksebund
Hak kiksene i en foodprocessor, så de er helt fint malede. Smelt smørret og bland det godt sammen med kiksene til en ensartet masse. Fordel kiksemassen i 6 fine glads og sæt dem på i køl, imens du laver hindbær ostecreme.
Hindbær ostecreme
Udblød husblassen i koldt vand. Kom hindbær, sukker, lime og vanilje op i lille gryde og giv det et hurtigt opkog. Blend til hindbærpuré og smelt husblassen i den varme hindbærpuré. Lad den køle lidt af. Pisk flødeost, creme fraiche og flormelis sammen til en lind ostecreme. Bland lidt af ostecremen i den lune hindbærpure af nogle omgange indtil det har samme temperatur. Hæld herefter hele blandingen op i resten af ostecremen og vend det godt rundt. Pisk fløden til skum og vend den sammen med ostecremen.
Hæld hindbær ostecremen i glassene på kiksebunden og stil dem på køl i mindst 3 timer.
Pynt herefter cheesecakes med flødeskum, friske hindbær og revet limeskal. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar
Kig lige på fremgangsmåden. Noget står 2 gange
Det er rettet 🙂
Mums så lækkert. Kan man mon bytte hindbær ud med rabarber? ? Kh Joan og tak for dine mange lækre opskrifter ❤️
Hej Frederikke
Sikke en lækker opskrift. På billedet ser det ud som om der er noget hindbærcoulis-agtigt oven på kiksebunden under hindbærostecremen. Er det rigtigt?
Ja, det er korrekt, jeg lavede den med hindbærpureen, men det blev ikke, som jeg havde håbet, da kiksemassen sugede det 🙂 Jeg tog faktisk bare noget af hindbærpureen (inden jeg vendte det med fløde) og fordelte over kiksebunden 🙂
Ser virkelig lækkert ud! Hvad hvis man bruge Vegegel (vegetarisk gelatine)? Hvordan vil du anbefale, at man blander det i kagen?
Det har jeg ikke brugt før, men jeg tænker, at det skal opløses i den varme hindbærpuré 🙂
Glemte at tilføje, at det er i pulverform?
Hej,
Er det friske hindbær?
Tak for gode opskrifter
Jeg bruger frosne 🙂 Dejligt du kan bruge opskrifterne 🙂