Havregrynskuglekage med chokoladeganache

SE ALLE MINE OPSKRIFTER MED HYTTEOST HER!

Dansk English
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Havregrynskuglekage med chokoladeganache

Havregrynskuglekage med chokoladeganache – Opskrift på havregrynskuglemasse i form med chokoladeganache, kokos og krymmel. Denne havregrynskuglekage er inspireret af de svenske “chokoladbollar”, som er svenske havregrynskugler, der kan købes året rundt. De minder meget om den danske version af havregrynskugler, men i stedet for bare at røre alle ingredienserne sammen, så blendes havregryn til de er fintmalede. Desuden er der kaffe, bagekakao og kakao, som bruges til kakaomælk. I stedet for at stå og trille en hel masse havregrynskugler, så er det super nemt at fordele massen i en bradepande og skære havregrynskuglekagen ud i bidder. Jeg har toppet kagen med et lag chokoladeganache, farverigt krymmel og kokosmel. Kagen kan holde sig i et par dage i køleskabet og kan også fryses ned. Rigtig god fornøjelse.

Havregrynskuglekage med chokoladeganache

Opskrift til 20 stk.
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 1 t.
I alt + 1 t.

Ingredienser

Havregrynskuglekage
Chokoladeganache
Desuden

Fremgangsmåde

Havregrynskuglekage

Smelt chokoladen i en lille gryde og stil til side. Kør havregryn, i en foodprocessor indtil havregrynene er fintmalede. Tilsæt bagekakao, kakaopulver, smør, flormelis, vaniljesukker, salt, kaffe og den smeltede chokolade i foodprocessoren. Kør det til en ensartet og fast “dej”. Tryk havregrynskuglemassen ud i en form (ca. 24×24 cm) beklædt med bagepapir og stil på køl, imens du laver ganachen.

Chokoladeganache

Kom chokoladen i en skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet i en lille gryde og hæld den varme fløde over chokoladen. Lad det stå i 5 minutter og rør forsigtigt i midten med en dejskraber til massen samler sig og bliver blank. Hæld ganachen på den havregrynskuglekagen. Drys med krymmel og kokosmel og stil kagen på køl til den har sat sig. Skær den ud i passende stykker og servér. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

13 kommentarer
  1. Mums, den vil jeg prøve at lave.
    Ved du hvor længe den kan holde sig inden den skal spises? Overvejer at lave den fredag aften og servere den søndag? 🙂

    1. Den kan sagtens laves fredag og spises søndag. Den har nemlig godt af at stå på køl i noget tid, så den rigtig kan blive kold og ganachen kan sætte sig. Rigtig god fornøjelse! Kh Frederikke 🙂

  2. Skal det være o’boy kakao pulver eller kan der bruges alle slags kakaopulver til mælk? ?☺️

Skriv en kommentar