Hasselback kartofler med rogn og creme fraiche – Opskrift på lækker snack med hasselback kartofler, stenbiderrogn, creme fraiche og rødløg. Disse små lækre hapser er så gode og perfekte at servere som en snack eller forret, f.eks. til nytårsaften.
De består af hasselback kartofler, god fed creme fraiche, rogn, som kan være ørredrogn, lakserogn eller stenbiderrogn. Når det er sæson for stenbiderrogn, er det helt klart det bedste at bruge, men uden for sæsonen kan man bruge stenbiderrogn på glas eller ørredrogn. Kartoflerne kan sagtens bages dagen inden og så blot pyntes lige inden servering. Prøv også denne opskrift på dip med rogn, løg og dild. Rigtig god fornøjelse!
Hasselback kartofler med rogn og creme fraiche
Ingredienser
Hasselback kartofler med rogn og creme fraicheFremgangsmåde
Hasselback kartofler med rogn og creme fraiche
Tænd ovnen på 200 C varmluft
Vask kartoflerne grundigt og tør dem godt. Skær tynde skiver i hver kartoffel ved at placere en kartoffel imellem to skærebrætter og skær så halvvejs igennem kartoflen. Læg kartoflerne på en bageplade med bagepapir eller i et fad. Kom olivenolie, salt og peber på kartoflerne og bag dem i 1,5 time. Lad kartoflerne køle af.
Pynt hver kartoffel med creme fraiche, løg, rogn og dild. Server straks. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar