Hasselback kartofler med persille, citron, hvidløg og feta er perfekt tilbehør at servere til en god steg og en lækker salat. En kæmpe favorit hjemme hos mig! Jeg bager kartoflerne med olivenolie, men smeltet smør kan også bruges. Persillen kan også skiftes ud med f.eks. frisk timian, rosmarin eller frisk estragon.
Hasselback kartofler med persille, citron, hvidløg og feta
Ingredienser
Hasselback kartofler (til 4 personer):Fremgangsmåde
Hasselback kartofler:
Tænd ovnen på 200 C. Skyl og rens kartoflerne (de skal beholde skrællen på). Skær tynde skiver i hver kartoffel ved at placere en kartoffel imellem to skærebrætter og skær så halvvejs igennem kartoflen. Læg kartoflerne på en bageplade med med bagepapir. Hak persillen fint og bland med olivenolie og salt. Pensl kartoflerne med persille-olien. Skær citron i skiver og læg imellem kartoflerne sammen med hvidløgsfeddene (med skræl). Bag kartoflerne i ca. 40 minutter og pensl hver kartoffel med mere olie og bag dem yderligere 20 minutter til de er helt sprøde og møre. Smuldr fetaen udover og server kartoflerne med det samme. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar