Gazpacho – Opskrift på smagfuld kold tomatsuppe med peberfrugt, agurk og basilikum. Gazpacho er en spansk grøntsagssuppe som spises kold. Suppen består af tomater, peberfrugt, agurk, basilikum, forårsløg, tørt hvidt brød, rødvinseddike, olivenolie, salt og peber. Disse ingredienser blandes sammen og stilles på køl, så det kan trække smag. Derefter blendes det til en cremet og ensartet suppe, som pyntes med croutoner, basilikum og olivenolie.
Gazpacho er perfekt at servere som en forret, gerne serveret i små glas eller skåle, eller som en hovedret på en varm sommerdag. I stedet for at pynte med croutoner, som jeg har gjort her, så kan man pynte med små tern af agurker og tomater.
Croutonerne kan enten købes eller laves selv. Rigtig god fornøjelse!
Croutoner
4 skiver godt brød, f.eks. surdejsbrød
Olivenolie
Havsalt
Tænd ovnen på 185 C varmluft.
Skær brødskiverne i små tern og kom brødternene på en bageplade med bagepapir og dryp olivenolie på og drys med salt. Bag i ovnen i ca. 20 minutter til de får farve og er blevet sprøde.
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.
Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Gazpacho
Ingredienser
Gazpacho
600 g tomater, skåret i store tern
1 rød peberfrugt, skåret i store tern
1 gul peberfrugt, skåret i store tern
2 stængler forårsløg, skåret i skiver
1/2 agurk, skrællet, skåret i store tern
2 fed hvidløg, finthakket
50 g brød, smuldret
1 håndfuld frisk basilikum, hakket
0,5 dl olivenolie
2 spsk. rødvinseddike
Derudover
Brødcroutoner
Hakket frisk basilikum
Olivenolie
Fremgangsmåde
Gazpacho
Kom alle ingredienserne op i en kål og vend det godt rundt. Stil det på køl i 1 time.
Kom det herefter op i en blender og blend til en ensartet og cremet suppe. Smag til om der skal tilsættes mere salt og peber.
Hæld suppen i skåle og pynt med croutoner, basilikum og olivenolie. Server straks. Velbekomme!