Gateau Marcel muffins – Opskrift på svampede og lækre Gateau Marcel muffins med chokolademousse og hjemmelavet karamelsauce. Gateau Marcel er en af mine favoritter, når det kommer til kager og særligt chokoladekager. En Gateau Marcel er en glutenfri chokoladekage, som består af en chokolademousse, hvor den ene halvdel bliver bagt i ovnen til en tung og virkelig lækker bund. Den anden halvdel af moussen kommes ovenpå bunden som toppen af kagen. Og her har jeg lavet den franske klassiker i en muffin version, hvor der, som prikken over i’et, også kommes en lækker hjemmelavet karamelsauce på hver muffin.
Mange serverer Gateau Marcel som dessert til nytårsaften og disse muffins er derfor også perfekte at servere som portionsanretninger til gæster.
De skal stå på køl nogle timer for at sætte sig, og derfor er det den perfekte kage at bage, dagen inden du skal servere den for dine gæster. Vent med at komme karamelsaucen på til 1-2 timer inden servering. Selve karamelsaucen kan også sagtens laves dagen inden og opbevares på køl. Gateau Marcel muffins kan også fryses (uden karamel). De skal bare tages ud af fryseren og tø op et par timer inden servering. Rigtig god fornøjelse!
Gateau Marcel muffins
Ingredienser
Gateau Marcel muffinsFremgangsmåde
Gateau Marcel muffins
Tænd ovnen på 175 C varmluft.
Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad. Når det er smeltet og rørt sammen til en ensartet masse, tages skålen af varmen.
Pisk æggehviderne helt stive i en skål med 50 g af sukkeret. I en anden skål piskes æggeblommer med 150 g sukker til en luftig og lys æggesnaps. Hæld chokolade og smørblandingen i æggesnapsen og rør det forsigtigt rundt med en dejskraber.
Vend herefter de stive æggehvider i blandingen lidt ad gangen og meget forsigtigt, så du ikke slår luften ud. Hæld halvdelen af massen i 10 stk. muffinsforme. Stil den anden halvdel af moussen på køl.
Bag muffins i ca. 20 min. De falder lidt sammen, når de tages ud af ovnen, men det skal de gøre. Stil dem på køl i 1 time.
Kom herefter moussen i en sprøjtepose med en rund tyl og sprøjt moussen ud på de kolde muffins. Stil dem tilbage på køl i 1 time.
Karamelsauce
Kog sukker og vand op i en tykbundet gryde uden at røre i gryden. Lad det koge videre, indtil det bliver lysebrunt og tilsæt fløden under omrøring, og derefter smørret. Lad massen koge et par minutter, til det bliver en tyk karamelsauce. Tilsæt salt, hæld saucen i en lille skål, og lad den afkøle. Kom den herefter i en sprøjtepose og klip et lille hul forenden.
Dyp en ske i kogende vand og lav en fordybning på hver muffin, så der dannes et hul i moussen. Fordel karamelsaucen i hullerne. Server straks eller opbevar dem på køl indtil servering. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar