Gammeldags æblekage – opskrift på den bedste og nemmeste gammeldags æblekage. Min morfar er verdensmester i at lave grød af diverse frugter og bær og især æblegrøden mestrer han til fulde. Æblegrøden laver han dog primært for at få min mormor til at lave verdens bedste gammeldags æblekage med hjemmelavet æblekagerasp. Der er flere måder at lave æblekage på og mange laver det med makroner i stedet for rasp, men med rasp får du en fin balance mellem det sure, søde, sprøde og fede. Jeg har lavet små portionsanretninger, men man kan også servere æblekagen i en stor skål.
Hvis du har æblegrød tilovers så kan du bruge det på din havregrød, skyr, chiagrød eller til pandekager. Opbevar æblegrøden i en tætsluttet beholder i køleskabet, så kan det fint holde sig i en uge. Du kan også bruge æblegrøden i denne anderledes æble-pandekagekage .
Jeg håber, at I vil nyde min version af en gammeldags æblekage og bruge alle de skønne æbler, der er i sæson lige nu. Rigtig god fornøjelse!
Gammeldags æblekage
Ingredienser
Gammeldags æblekage (til 4 glas) ÆblegrødFremgangsmåde
Æblegrød
Skyl, skræl og snit æblerne i tern og kom dem i en gryde med vandet og vaniljestang. Lad æblerne koge op og kog et par minutter, inden du tilsætter sukkeret. Mængden af sukker afhænger af, hvor sure eller søde æblerne er, og selvfølgelig af, hvor sød du kan lide din æblegrød. Kog æblegrøden i ca. 5 minutter til den har den rette konsistens. Lad vaniljestangen blive i gryden og lad æblegrøden lidt af og stil den herefter på køl.
Æblekagerasp
Smelt smørret ved middelvarme på en stegepande. Det må ikke blive brunt. Tilsæt rasp og sukker og bland det rundt. Lad langsomt rasp-blandingen blive ristet imens du jævnligt rører i det med en paletkniv. Hold godt øje med det, så det ikke pludselig får for meget.
Sådan samler du æblekagen
Pisk fløden til en let skum. Server enten æblekagen i små glas eller en stor skål. Start med at komme rasp i bunden, herefter æblegrød, rasp igen og tilsidst en god klat flødeskum. Server helst æblekagen med det samme. Velbekomme!
Tip: Æblekageraspen kan sagtens holde sig længe i en beholder med tætsluttende låg, ligesom småkager.
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar
Prøv at bruge en blanding af makroner og rasp
Jeg laver den her til eftermiddagskaffen? Min mormor lavede æblekage rasp af tvebakker, som hun lagde mellem et foldet viskestykke og derefter kørte til rasp med en kagerulle. Og så stegte hun der derefter med sukker og et nip salt, i smør på panden. Det kan virkelig godt betale sig at lave raspen selv??
Årh, mums hvor lækkert! God aften 🙂