Glædelig 2. december! I dag byder min julekalender på hjemmelavet fudge med juleskum. I tog så godt imod min fudge opskrift i fredags, så nu har jeg videreudviklet på den. Jeg er sikker på, at de fleste kender juleskum, som er sådan nogle skumnisser og figurer med smag af vanilje og jordbær. Jeg har klippet skummet ud i små stykker og kogt det sammen med resten af ingredienserne til fudgen og så får fudgen et lidt lyserødt skær. Rigtig god fornøjelse!
Fudge med juleskum
Ingredienser
Fudge med juleskum(ca. 40 stk.)Fremgangsmåde
Fudge med juleskum
Kom piskefløde, sukker, sirup og juleskum i en tykbundet gryde og kog det op, imens du rører i gryden undervejs. Kog massen til den når 124 C. Det tager ca. 25-30 minutter. Tag herefter gryden af varmen og tilsæt smør og hvid chokolade og rør det godt rundt til det hele er smeltet.
Beklæd en form på 21 x 21 cm med bagepapir og hæld fudgen i formen. Stil formen på køl indtil fudgen har sat sig (tager ca. 1-2 timer) og skær den ud i lige store stykker og server. Opbevar fudgen på køl i en lufttæt beholder (den kan holde sig i et par uger på køl). Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Hvor meget er en pose juleskum? For jeg kunne kun få en kæmpe pose.
Jeg har brugt en på 80 g 🙂
Kan den laves uden hvid chokolade?