Friteret mozzarella/burrata – Opskrift på sprød friteret mozzarella/burrata med bagte tomater. Friteret mozzarella og burrata er min favorit måde at servere de cremede ost på. Det er sådan en lækker og nem måde at opgradere en tomatsalat eller en pastaret, når man servere friteret mozzarella eller burrata til. Jeg har her serveret osten med bagte tomater pyntet med balsamico glace. Det er en perfekt anretning og salat at servere til f.eks. grillet kød, fisk eller til et tapasbord. Man kan også fritere en blok feta ost i stedet for mozzarella og burrata.
Hvor kan jeg købe burrata?
Burrata er i de senere år blevet virkelig populær, så det er faktisk ganske nemt at få fat i det nu. Jeg køber det bl.a. i Bilka og Netto, men hos f.eks. Supermarco i København eller LaTreccia, kan man også købe den lækre ost. Galbani er også begyndt at sælge osten. Rigtig god fornøjelse!
Friteret mozzarella/burrata
Ingredienser
Friteret mozzarella/burrataFremgangsmåde
Friteret mozzarella/burrata
Dup osten godt med et stykke køkkenrulle, så den ikke er for våd.
Kom olie på en stegepande så det dækker bunden af panden. Varm panden op til olien lige akkurat begynder at bruse en smule.
Vend osten først i æg, hvedemel, æg igen og rasp. Friter hver ostekugle på panden et par minutter på hver side. Lad dem efterfølgende dryppe af på køkkenrulle. Drys salt og peber på og server osten på bagte tomater og pynt med balsamico glace. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar