Friterede oliven - Opskrift på sprøde friterede oliven fyldt med ricotta
Opskrifter Livsstil Shop

Friterede oliven

Friterede oliven – Opskrift på sprøde friterede oliven fyldt med ricotta og serveret med jalapenos mayonnaise. Den lækreste måde at servere oliven på må være denne: Fyld grønne oliven uden sten med ricotta, paner dem i mel, æg, panko, friter dem og nyd dem med en hjemmelavet mayonnaise med jalapenos. Jeg bruger grønne oliven, da jeg synes de smager bedst. Her har jeg brugt nogle, der har ligget i lage med urter, men det kan også bare være helt neutrale oliven. De friterede oliven smager bedst lige, når de er friteret, men de kan altså også sagtens stå ude på køkkenbordet et par timer før de serveres, de holder sig nemlig sprøde.

Jalapenos mayonnaisen er super nem at lave og smager skønt til de friterede oliven. Det kan også sagtens være en anden slags mayo. Rigtig god fornøjelse!

 

Snacks, Starters til 4 personer
Forberedelse 10 min. / Tilberedning 30 min. / I alt 40 min.
Ingredienser

Friterede oliven med ricotta

250 g ricotta

1 tsk. oregano

1 tsk. chiliflager

Salt og peber

150 g grønne oliven, uden sten

2 æg

1 dl hvedemel

2 dl pankorasp

Olie til friturestegning

Jalapenos mayo

5 skiver syltede jalapenos

1 tsk. af lagen

2 æggeblommer

1 tsk. salt

peber

1 spsk. citronsaft

1,5 dl smagsneutral olie, f.eks solsikkeolie

Derudover

Citronbåde

Fremgangsmåde

Friterede oliven med ricotta

Rør ricotta sammen med oregano, chili, salt og peber. Kom det i en sprøjtepose og klip et lille hul forenden. Fyld hver oliven op med ricotta.

Kom æg i en skål og pisk dem sammen. Kom hvedemel i en anden skål og i en tredje skål kommes pankorasp i.

Rul først oliven i hvedemel, så æg og tilsidst pankorasp.

Hæld olie i en tykbundet gryde så det dækker bunden. Varm den langsomt op. Tjek om olien er varm ved at stikke en tandstik/træspyd i og hvis det syder og bobler rundt om, så er olien klar. Friter ca. 8 oliven ad gangen. De skal være gyldne. Det tager 30-45 sek.

Læg oliven på en tallerken med køkkenrulle.

Jalapenos mayo

Kom  jalapenos, lagen, æggeblommer, salt, peber og citronsaft op i et højt glas til en stavblender. Blend ingredienserne sammen til det begynder at blive lyst og luftigt. Hæld olien i lidt ad gangen i en tynd stråle, imens der fortsat piskes/blendes. Mayonnaisen skal være tyk og cremet. Smag til om der skal tilsættes mere salt. Stil mayonnaisen på køl indtil den skal serveres eller server den straks.

Server de friterede oliven et drys salt, jalapenos mayo og citronbåde. De smager bedst, når de lige er lavet. Velbekomme!

 

 

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.