French toast med ricotta og blåbær – Opskrift på french toast/arme riddere med ricottacreme og blåbærkompot. Den første gang jeg smagte sådan en toast, var på Apollo i København. Den smager så godt, og det er heldigvis nemt at lave selv derhjemme. Normalt serveres denne ricotta toast på ristet surdejsbrød, men jeg har lavet den i en french toast version. Brødet, som gerne må være daggammelt brød, vendes i en æggeblanding med fløde og kanel, og steges i smør bagefter. Blåbærkompotten laves med frosne blåbær, citron, sukker og vanilje. Det er sådan en lækker kombination med den cremede ricotta og den søde og syrlige blåbærkompot. Rigtig god fornøjelse!
Ingredienser
Blåbærkompot
250 g frosne blåbær
75 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
Saften fra 1/2 citron
Skal fra 1 citron, fintrevet
Ricottacreme
250 g ricotta
1/2 dl piskefløde
1 spsk. flormelis
French toast
8 stykker brød, gerne daggammelt brød
3 æg
1 dl piskefløde
3 spsk sukker
2 tsk. kanel
Smør til stegning
Derudover
Frisk timian
Citronskal, fintrevet
Fremgangsmåde
Blåbærkompot
Kom blåbær, sukker, vaniljesukker, saft og skal op i en gryde. Kog det op ved middelvarme og lad det herefter stå at simre i 10-15 minutter. Hæld det i en skål eller et syltetøjsglas.
Ricottacreme
Kom ingredienserne op i en foodprocessor eller blender og blend til det bliver tykt, fast og cremet. Kom cremen op i en sprøjtepose og klip et lille hul i enden (du kan også bare smøre cremen på brødet).
Pisk æg, piskefløde, sukker og kanel sammen i et fad. Kom brødet i fadet og lad det ligge og suge æggeblandingen til sig på begge sider. Steg brødene på hver deres side på en pande med smør ved middelvarme. Brødene skal få farve og en sprød overflade.
Placer 2 stykker brød på hver tallerken og top med ricotta, blåbærkompot, citronskal og timian. Server straks. Velbekomme!
Hvor langtid kan blåbær kompotton holde sig ?
I hvert fald 1-2 uger på køl i et patentglas/syltetøjsglas 🙂