French toast med ricotta og blåbær - Blueberry ricotta toast

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

French toast med ricotta og blåbær

French toast med ricotta og blåbær – Opskrift på french toast/arme riddere med ricottacreme og blåbærkompot. Den første gang jeg smagte sådan en toast, var på Apollo i København. Den smager så godt, og det er heldigvis nemt at lave selv derhjemme. Normalt serveres denne ricotta toast på ristet surdejsbrød, men jeg har lavet den i en french toast version. Brødet, som gerne må være daggammelt brød, vendes i en æggeblanding med fløde og kanel, og steges i smør bagefter. Blåbærkompotten laves med frosne blåbær, citron, sukker og vanilje. Det er sådan en lækker kombination med den cremede ricotta og den søde og syrlige blåbærkompot. Rigtig god fornøjelse!

French toast med ricotta og blåbær

Opskrift til 4 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 25 min.
I alt 40 min.

Ingredienser

Blåbærkompot
Ricottacreme
French toast
Derudover

Fremgangsmåde

Blåbærkompot

Kom blåbær, sukker, vaniljesukker, saft og skal op i en gryde. Kog det op ved middelvarme og lad det herefter stå at simre i 10-15 minutter. Hæld det i en skål eller et syltetøjsglas.

Ricottacreme

Kom ingredienserne op i en foodprocessor eller blender og blend til det bliver tykt, fast og cremet. Kom cremen op i en sprøjtepose og klip et lille hul i enden (du kan også bare smøre cremen på brødet).

Pisk æg, piskefløde, sukker og kanel sammen i et fad. Kom brødet i fadet og lad det ligge og suge æggeblandingen til sig på begge sider. Steg brødene på hver deres side på en pande med smør ved middelvarme. Brødene skal få farve og en sprød overflade.

Placer 2 stykker brød på hver tallerken og top med ricotta, blåbærkompot, citronskal og timian. Server straks. Velbekomme!

 

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

2 kommentarer

Skriv en kommentar