Fredagshygge: Sunde chokoladeboller med skyr og havregryn - Sunde chokoladeboller

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Chokoladeboller med skyr og havregryn

Sundere chokoladeboller med skyr og havregryn. Fredagshygge er endnu engang tilbage, og jeg byder på de lækreste sunde chokoladeboller med dejlig smag af  kardemomme og vanilje. Selve opskriften på bollerne er disse sunde boller med skyr og havregryn, hvor jeg blot har ændret lidt. De smager virkelig godt er ret perfekte at servere til fredagshyggen. Bollerne er meget nemme at bage og de kan også bages i en glutenfri version ved at bruge glutenfrie havregryn. Jeg har brugt 80 % mørk chokolade, men mindre % kan sagtens bruges.

I stedet for skyr, kan bollerne også laves med græsk yoghurt enten 2 % eller 10 %. Prøv også mine andre fredagshygge opskrifter, f.eks. kanelstang med remonce og creme, grøn giftkage, sundere nutella trøfler eller  snitter med M&Ms. Rigtig god fornøjelse og god fredag!

Fredagshygge: Sunde chokoladeboller med skyr og havregryn

Opskrift til 4-6 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 25 min.
I alt 40 min.

Ingredienser

Sunde chokoladeboller med skyr og havregryn (10 stk.)

Fremgangsmåde

Sunde chokoladeboller med skyr og havregryn

Tænd ovnen på 185 C varmluft.

Kom skyr, havregryn, æg, bagepulver, kardemomme, vaniljepulver, salt og honning op i en skål og blend det med en stavblender (eller kom alle ingredienserne i en blender eller foodprocessor). Lad dejen stå i 10 minutter til den har sat sig, og er blevet lidt mere fast. Vend chokolade i dejen. Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt 10 lige store boller på bagepladen med to skeer (du kan evt. gøre skeerne våde). Bag bollerne i ca. 20-25 minutter til de er gyldne. Lad bollerne afkøle helt inden de skæres igennem. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

10 kommentarer
    1. Ja, det kan man sagtens 🙂 Juster evt. mængden af havregryn, da naturel yoghurt tit er lidt mere flydende 🙂

    1. Husk, hvis du ligger husk i blød i vand så får det en klisteret konsistens som æg, så det kan man sagtens i stedet for også bliver de også mere luftige det er en win win

Skriv en kommentar