Sundere chokoladeboller med skyr og havregryn. Fredagshygge er endnu engang tilbage, og jeg byder på de lækreste sunde chokoladeboller med dejlig smag af kardemomme og vanilje. Selve opskriften på bollerne er disse sunde boller med skyr og havregryn, hvor jeg blot har ændret lidt. De smager virkelig godt er ret perfekte at servere til fredagshyggen. Bollerne er meget nemme at bage og de kan også bages i en glutenfri version ved at bruge glutenfrie havregryn. Jeg har brugt 80 % mørk chokolade, men mindre % kan sagtens bruges.
I stedet for skyr, kan bollerne også laves med græsk yoghurt enten 2 % eller 10 %. Prøv også mine andre fredagshygge opskrifter, f.eks. kanelstang med remonce og creme, grøn giftkage, sundere nutella trøfler eller snitter med M&Ms. Rigtig god fornøjelse og god fredag!
Fredagshygge: Sunde chokoladeboller med skyr og havregryn
Ingredienser
Sunde chokoladeboller med skyr og havregryn (10 stk.)Fremgangsmåde
Sunde chokoladeboller med skyr og havregryn
Tænd ovnen på 185 C varmluft.
Kom skyr, havregryn, æg, bagepulver, kardemomme, vaniljepulver, salt og honning op i en skål og blend det med en stavblender (eller kom alle ingredienserne i en blender eller foodprocessor). Lad dejen stå i 10 minutter til den har sat sig, og er blevet lidt mere fast. Vend chokolade i dejen. Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt 10 lige store boller på bagepladen med to skeer (du kan evt. gøre skeerne våde). Bag bollerne i ca. 20-25 minutter til de er gyldne. Lad bollerne afkøle helt inden de skæres igennem. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Hej hvor længe kan de holde sig hvis man opbevarer dem i køleskabet?
Vil skyde på de kan holde sig 2-3 dage 🙂
Hej! Kan man egentlig bruge græsk yoghurt i stedet for skyr?
Hej Frederikke
Kan man bruge naturel youghurt i stedet for skyr?
Ja, det kan man sagtens 🙂 Juster evt. mængden af havregryn, da naturel yoghurt tit er lidt mere flydende 🙂
Kan de komme i fryseren?
Ja, det kan de sagtens 🙂
Hvad kan man erstatte æg med når man er allergisk?
Jeg har ikke prøvet at lave dem uden æg, så det ved jeg desværre ikke 🙂
Husk, hvis du ligger husk i blød i vand så får det en klisteret konsistens som æg, så det kan man sagtens i stedet for også bliver de også mere luftige det er en win win