Fredagshygge: Flødebollekage med lemoncurd – opskrift på den lækreste dessert med flødeboller, bastogne kiks, lemoncurd, flødeskum med creme fraiche og hakkede ristede mandler. Denne nemme kage er vol. 2 af min meget populære flødebollekage. En kage der passer perfekt til fredagshygge og som er virkelig nem at lave. Jeg har brugt bastogne kiks, men digestive kiks eller tuc kiks kan også sagtens bruges eller makroner. I stedet for flødeskum kan der også bruges denne mascarponecreme. Lav gerne lemoncurd en dag i forvejen, den kan holde sig længe på køl, så der kan også laves dobbelt portion og gemmes i en glas på køl og nydes til f.eks. scones. Rigtig god fornøjelse!
Fredagshygge: Flødebollekage med lemoncurd
Ingredienser
Fredagshygge: Flødebollekage med lemoncurd LemoncurdFremgangsmåde
Fredagshygge: Flødebollekage med lemoncurd
Lemoncurd
Kom citronsaft, æg og sukker op i en tykbundet gryde. Pisk det sammen ved lav varme. Det må endelig ikke koge. Pisk godt i et par minutter. Tilsæt smørret lidt ad gangen samt citronskal. Bliv ved med at piske til det er tykt og cremet. Det tager lidt tid. Når lemoncurden har konsistens som en tyk creme, hældes den igennem en si og op i et skoldet glas, der kan lukkes tæt og lad lemoncurden afkøle.
Flødebollekage
Pisk fløden til skum og vend den sammen med creme fraiche og vaniljesukker. Knus kiksene og kom dem i et fad. Mas flødebollerne og kom 12 af dem ovenpå kiksene. Kom halvdelen af flødeskummet på sammen med halvdelen af lemoncurd, mandler og blåbær og gentag dette i samme rækkefølge til du har brugt alle elementerne. Stil kagen på køl i 15 min. og nyd den med det samme. Velbekomme!

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar
Kan man lave det dagen inden ?
Nej, det bliver hurtigt blødt, så det skal laves lige inden servering 🙂