Focaccia med pesto – Frederikke Wærens
Opskrifter Livsstil Shop

Focaccia med pesto

Focaccia med pesto – Opskrift på det lækreste focaccia brød med pesto lavet uden røremaskine. Dette focaccia brød er så lækkert og perfekt at lave, hvis man ikke har en røremaskine. Brødet bages med en lækker basilikumspesto på toppen. Pestoen kan sagtens være en tomatpesto i stedet for.

Focaccia uden røremaskine

Da dejen laves og æltes uden røremaskine, er det et bageprojekt alle kan være med på. Dejen laves ved at alle ingredienserne blandes sammen til en grød-lignende konsistens, som skal stå i 30 minutter. Herefter skal dejen foldes indover sig selv (se fotos ovenover), på den måde gøres glutenstrukturen stærk, og der udvikles en lækker krumme med flotte lufthuller i det færdigbagte brød. Foldemetoden gøres over et par timer og herefter kan man sagtens sætte dejen på køl natten over, hvis ikke man ønsker at bage brødet med det samme.

Prøv også min opskrift på focaccia lavet på surdej. Rigtig god fornøjelse!

Husk at følge mig på de sociale medier for endnu mere inspiration: Instagram, Facebook og TikTok.

Focaccia med pesto

Focaccia til 10-12 personer
Forberedelse 2 t. 30 min. / Tilberedning 30 min. / I alt + 3 t.
Ingredienser

Dej

1 kg mel, gerne tipo 00

25 g gær

17 g salt

765 g vand

40 ml olie, gerne olivenolie

Derudover

Ekstra olivenolie

1 portion af denne pesto

Fremgangsmåde

Dej

Bland mel og salt i en stor skål. Smuldre gærren i melet. Bland vand og olie og hæld i skålen. Rør dejen sammen til en tyk grød med f.eks. en grydeske. Lad dejen stå i 30 minutter. Fold herefter dejen ved at hive op i dejen fra kanten og fold den ind på midten (4 gange). Lad dejen hæve i 30 minutter og fold den igen. Gør dette 3 gange i alt eller til dejen er spændstig og har fine luftbobler i overfladen. Her kan du sagtens stille dejen på køl natten over, hvis du ikke vil bage brødet med det samme.

Beklæd en form (min er 30 x 40 cm) med bagepapir og dryp olivenolie på. Hæld dejen i formen. Fold dejen indover sig selv, så de bliver vendt i olien. Lad dejen stå i 30 minutter.

Tænd ovnen på 230 C varmluft.

Lav fordybninger med fingrene i dejen. Smør pesto udover dejen og lav fordybninger igen, så pestoen kommer godt ned i dejen. Bag focaccia i ca. 30 minutter. Kom evt. et stykke stanniol henover brødet i de sidste par minutter af bagetiden, så brødet ikke bliver brændt. Lad brødet af køle inden det skæres ud. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.