Focaccia med ost og oliven - Koldhævet focaccia med oliven og ost

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Focaccia med ost og oliven

Focaccia med ost og oliven – Opskrift på lækkert koldhævet focaccia med oliven, revet ost og rosmarin. Dette madbrød er super skønt og med en dejlig smag fra oliven, ost og rosmarin. Dejen røres på røremaskine, stilles på køl natten over og bages dagen efter.

Jeg bruger to forskellige slags oliven: grønne oliven med peberfrugt og kalamata oliven uden sten. Du kan sagtens bruge en slags oliven, men de skal helst være uden sten. Derudover bruger jeg både revet mozzarella og revet cheddar. Der skal bruges røremaskine til denne dej, men hvis du vil lave focaccia uden brug af røremaskine, så kan du prøve denne opskrift. Brødet er perfekt at servere til tapas eller til suppe. Rigtig god fornøjelse!

Focaccia med ost og oliven

Opskrift til 6-8 personer
Forberedelse + 12 t.
Tilberedning 1 t.
I alt + 12 t.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Smuldre gæren i vandet i en røreskål til en røremaskine. Tilsæt honning, mel og salt og rør det rundt med en ske. Lad det stå i 10 min.

Tilsæt revet ost, hakkede oliven og rosmarin. Ælt dejen med den flade dejkrog i ca. 5-10 min. indtil dejen slipper skålen og bliver blank. Hæld dejen i en stor skål eller beholder smurt med olivenolie og stil dejen på køl natten over.

Tag dejen ud fra køleskabet og lad den stå på bordet i en time.

Tænd ovnen på 230 C varmluft.

Beklæd en form på 32×22 cm beklædt med bagepapir. Kom godt med olivenolie på bagepapir og vend dejen ud i formen. Lad dejen stå i formen i 30 min.

Dryp lidt olie ovenpå dejen. Lav små fordybninger i dejen med fingrene. Drys med lidt ekstra revet ost og rosmarin.

Bag brødet på nederste rille ovnen i ca. 20-25 min.

Det skal være godt gyldent og lyde hult, når du banker på det. Lad brødet afkøle på en bagerist før det skæres ud og serveres. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar