Flæskesteg i airfryer - Flæskesteg i airfryer på 1 kg
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Flæskesteg i airfryer

Flæskesteg i airfryer – Opskrift på saftig flæskesteg med sprøde svær tilberedt i airfryer. Det er så nemt og hurtigt at tilberede en flæskesteg i airfryer. De fleste tilbereder nok deres flæskesteg i ovnen eller på grillen, men det er altså så lækkert at tilberede stegen i en airfryer. Hvis man er mange til juleaften, så er ovnen at foretrække, men hvis man bare skal have flæskesteg til aftensmad i hverdagene, så er airfryeren genial til dette.

Jeg har prøvet med airfryer et par gange nu, og det bliver altså et virkelig godt resultat med smagfyldt og saftigt kød og sprøde svær. Jeg hælder vand i bunden af airfryeren, det er nemlig perfekt at bruge til brun sauce.

Flæskesteg i airfryer

Opskrift til 4 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 1 t. 5 min.
I alt 1 t. 20 min.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Flæskesteg i airfryer

Sørg for at svinekammen passer i størrelsen til kurven til din airfryer.

Ofte er sværrene allerede skåret igennem, når man køber et stykke svinekam. Gå sværrene igennem for at sikre, at de lige præcis er skåret igennem lige ned til, hvor kødet starter. Gnid salten godt ned imellem hver rille i sværren. Kom også salt ovenpå sværrene og lidt på selve kødet.

Placer svinekammen i kurven til din airfryer. Hæld vand ved. Giv først stegen ca. 50 min. ved 180 C. og derefter ca. 15 min. ved 205 C. Stegen skal have en kernetemp. på 65 C. Kig til stegen undervejs. Hvis sværren ikke er sprød, så giv stegen et par min. mere ved 205 C.

Lad stegen hvile i 15 min., inden den skæres i skiver og serveres. Velbekomme!

Bedøm

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.

 

Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Bliv medlem 

Denne flæskesteg er lavet kun med salt, men man kan sagtens tilberede stegen med laurbærblade, frisk timian og hele peberkorn. Man kan også bruge nelliker, hvis man er til det. Det giver dejlig smag til kødet og til saucen.

Prøv mine andre airfryer opskrifter her. Jeg har bl.a. en opskrift på lækker laks tilberedt i airfryer. Rigtig god fornøjelse!

Der er mange fordele ved en airfryer og her kan du læse om nogle af dem:

  • Airfryeren er super nem at betjene og kan indstilles på forskellige programmer alt efter om du tilbereder f.eks. kylling, fritter eller grøntsager. Man kan også bage i airfryeren.
  • Der skal bruges minimalt med fedtstof, faktisk op til 85 % mindre fedt.
  • Maden tilberedes lynhurtigt, da airfryeren er hurtig til at varme op. Det tager ca. 20 % kortere tid i en airfryer.
  • Rengøring af airfryeren er super nem. Indsatsen, som maden tilberedes i, kan gå i opvaskemaskinen og kan også vaskes hurtigt op i hånden da der er non-stick belægning på.
  • En airfryer bruger mindre strøm.

Du kan læse meget mere om den airfryer jeg bruger her: https://cosori.dk/airfryer/

 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar