Fastelavnsboller med sveskefyld og flødeskum - Fatstelavnsboller af wienerbrødsdej
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Fastelavnsboller med sveskefyld og flødeskum

Fastelavnsboller med sveskefyld og flødeskum – en gammel klassiker! Disse sprøde, luftige og smørfyldte wienerbrødsfastelavnboller med kagecreme er fyldt med sveksemos/sveskefyld, smagt til med appelsin og vanilje, og flødeskum. En virkelig lækker kombination. Fastelavnsbollerne er pyntet med smeltet mælkechokolade på toppen. I går bagte min mor og jeg hele 4 slags fastelavnsboller: Choux au craquelin med kakao, hindbær og karamelflødeskum, gammeldags fastelavnsboller med remonce og kagecreme, gammeldags fastelavnsboller med remonce, nougat og glasur og så selvfølgelig disse med sveskemos og flødeskum. Det var en vaskeægte fastelavnsbolle-fest!

Fastelavnsboller med sveskefyld og flødeskum

Opskrift til 5-10 personer
Forberedelse 1 t. 30 min.
Tilberedning 30 min.
I alt + 2 t.

Ingredienser

Sveskemos
Wienerbrødsdej (10 stk.) Derudover

Fremgangsmåde

Sveskemos

Kom sveskerne i en lille gryde og tilsæt vand, vanilje og appelsinskal. Lad det stå i blød natten over. Hvis sveskerne er bløde kan du bare koge mosen med det samme. Kog sveskerne langsomt op og lad dem koge i ca. 15 minutter. Lad sveskemoden afkøle og fjern herefter vaniljestang og appelsinskal. Blend sveskemosen med en stavblender hvis nødvendigt.

Wienerbrødsdej

Lav wienerbrødsbollerne med kagecreme og lad dem afkøle.

Sådan samler du fastelavnsbollerne

Fastelavnsbollerne samles lige inden de skal spises: Pisk fløden til skum og kom den i en sprøjtepose med f.eks. en stjernetyl. Flæk de afkølede boller, og kom en tsk sveskemos i midten af den nederst bolle og sprøjt flødeskum rundt om. Læg den anden halve bolle ovenpå. Pynt fastelavnsbollerne med smeltet mælkechokolade og drys evt. med lidt hindbærpulver, krymmel eller guldstøv som pynt. Servér fastelavnsbollerne med det samme, så er de bedst. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar