Fastelavnsboller med SKILDPADDE® – Opskrift på nemme og lækre fastelavnsboller med karamelskum og skildpadde® creme. Disse fastelavnsboller med skildpadde® er så lækre og lidt af en kaloriebombe. Fastelavnsbollerne består af en færdigkøbt wienerdej, som bages og fyldes med en chokoladecreme med hakkede skildpadde® og mørk chokolade. Cremen piskes til en lækker og luftig chokolademousse. Rundt om chokoladecremen sprøjtes der en karamelskum og fastelavnsbollerne pyntes med ganache og mini skildpadde®.
Det tager ingen tid at bage dem, hvis man nu skal lave og servere en hurtig omgang fastelavnsboller til gæster, hvor man ikke gider at stå flere timer i køkkenet. Altså selve chokoladecremen, skal helst stå på køl i 2 timer, men den kan man sagtens forberedes dagen inden fastelavnsbollerne skal serveres. Jeg har købt fastelavnsbollerne fra Hatting i Rema1000, men man kan også bruge fastelavnsbollerne fra Mette Munk, som man kan købe i de fleste supermarkeder op til fastelavn. Fastelavnsbollerne kan fyldes og pyntes med lige det, som man bedst kan lide. De er perfekte at servere til eftermiddagskaffen. Prøv også min opskrift på fastelavnsboller af butterdej. Rigtig god fornøjelse!
SKILDPADDE® er et registreret varemærke tilhørende Toms Gruppen, som ikke sponsorerer, autoriserer eller godkender denne hjemmeside.
Du kan se alle mine opskrifter på lækre fastelavnsboller lige her. Her finder du alt lige fra gammeldags flødeboller, til semlor til wienerbrødsfastelavnsboller.
Fastelavnsboller med SKILDPADDE®
Ingredienser
ChokoladecremeFremgangsmåde
Chokoladecreme
Varm piskefløde og glukosesirup op til lige under kogepunktet. Kom hakkede skildpadder, hakket chokolade og smør i en skål og hæld den varme flødeblanding over. Rør rundt til en ensartet masse. Stavblend massen til den er helt blank. Kom husholdningsfilm over cremen og stil den på køl i 2 timer.
Lige inden fastelavnsbollerne skal samles, så piskes cremen til den er fast. Den får konsistens som en chokolademousse. Du må endelig ikke piske for meget, da cremen nemt skiller. Kom cremen i en sprøjtepose med en rund tyl.
Karamelskum
Pisk dulce de leche, tilsæt fløde og pisk til en fast skum. Kom skummet i en sprøjtepose med stjernetyl.
Ganache
Smelt chokolade og smør ved svag varme i en lille gryde eller i mikroovnen. Rør det godt sammen.
Sådan samler du fastelavnsbollerne
Bag fastelavnsbollerne som angivet på pakken og lad dem afkøle. Flæk de afkølede boller, og sprøjt chokoladecreme i midten af den nederste bolle og sprøjt karamelskum rundt om. Læg den anden halve bolle ovenpå. Pynt fastelavnsbollerne med ganache, mini skildpadder og drys med sølv eller guld glimmer. Servér fastelavnsbollerne med det samme, så er de bedst. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar
De ser virkelig lækre ud! De færdige fastelavnsboller fra frost, indeholder de ikke ofte creme ? Lade man dette blive i, eller skrabes det ud efter bagningen ? 😊
Tak! Der er ikke ret meget creme eller remonce i de frosne fastelavnsboller, så jeg lader det bare blive i 🙂
Hejsa
Jeg har par spørgsmål til 2 af dine fastelavnsboller.
1. den med færdig butterdej, hvor stor diameter har de udstikkes forme du bruger ?
2.dem med skildpadder, er det færdige fastelavnsboller med creme du du bruger? jeg har nemlig ikke set Hatting, lave uden fyld.
Og så vil jeg gerne spørge om du ikke svare på kommentar/ spørgsmål ved dine opskrift opslag på instagram ?
Bedste hilsner Vivi
Hej Vivi
Mange tak for din besked og spørgsmål. Jeg gør, hvad jeg kan for at nå at svare alle, men hvis jeg skal være helt ærlig, så er det svært at følge med på alle de spørgsmål. Hvor har du skrevet til mig?
Jeg bruger en rund udstikker på ca. 6,5-7 cm i diameter. De færdige wienerbrøds-fastelavnsboller der findes, er der ikke ret meget creme eller remonce i. Så når man skærer dem over, så er de nærmest tomme indeni. Jeg bruger for det meste dem fra Mette Munk med remonce. Jeg håber, at mine svar kan bruges.
Rigtig god dag!
Mange hilsner
Frederikke