Fastelavnsboller af butterdej - Nemme fastelavnsboller af butterdej
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Fastelavnsboller af butterdej

Fastelavnsboller af butterdej – Opskrift på nemme fastelavnsboller af butterdej fyldt med kagecreme, dulce de leche, ganache og Toffifee. Disse fastelavnsboller er super hurtige at lave og smager så dejligt. Fastelavnsbollerne består af fersk butterdej, som udstikkes til cirkler, som ligges ovenpå hinanden og bages. Herefter skæres de over og fyldes med kagecreme og dulche de leche. Ovenpå pyntes de med ganache, Toffifee og frysetørrede hindbær. Denne vaniljecreme er faktisk også lidt en snyde creme, da jeg har brugt kagecreme på brev fra Dr. Oetker. Det tager ingen tid at lave, og når cremen har stået på køl vender jeg den med flødeskum. Hvis du gerne vil lave hjemmelavet vaniljecreme, så se opskriften lige her.

Det tager ingen tid at bage dem, hvis man nu skal lave og servere en hurtig omgang fastelavnsboller til gæster, hvor man ikke gider at stå flere timer i køkkenet. I stedet for at pynte fastelavnsbollerne med ganache, så kan de også pyntes med glasur i stedet for. Prøv mine andre opskrifter på fastelavnsboller her. Der er både de helt nemme og de lidt mere avancerede udgaver. Prøv også min anden udgave af fastelavnsboller med butterdej, hvor der her er æblekompot i. Rigtig god fornøjelse!

 

Fastelavnsboller af butterdej

Opskrift til 10-12 stk.
Forberedelse 20 min.
Tilberedning 30 min.
I alt 40 min.

Ingredienser

Kagecreme
Ganache
Fastelavnsboller af butterdej
Derudover

Fremgangsmåde

Kagecreme

Lav kagecremen som beskrevet på pakken og tilsæt vanilje. Stil den på køl i 20 min. Pisk herefter fløden til en fast skum og vend den forsigtigt i kagecremen. Kom vaniljecremen i en sprøjtepose med en stjernetyl.

Ganache

Smelt chokolade og smør ved svag varme i en lille gryde eller i mikroovnen. Rør det godt sammen.

Fastelavnsboller af butterdej

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Udstik hver butterdejsrulle til 10-12 cirkler med en rund udstikker. Læg to dejcirkler sammen, så der ialt er 10-12 stk. Placer dem på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. Bag i ovnen i ca. 10-12 min. Lad dem afkøle på en rist.

Rør dulce de leche sammen med salt og kom det op en en sprøjtepose og klip et lille hul i enden. Flæk butterdejs-fastelavnsbollerne og sprøjt kagecremen på den nederste bolle, sprøjt en klat dulce de leche på og læg låget på. Pynt med ganache, Toffifee og frysetørret hindbær. Server straks. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.

Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.

Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.

Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂

Bliv medlem Tilbage

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar