Enchiladas med kødsauce er en lækker mexicansk ret, som er virkelig nem at lave, og er en ret, som kan varieres med en masse forskelligt fyld. Jeg har fyldt tortilla pandekagerne med en krydret tomatsauce, hakket oksekød, majs og revet cheddar ost. Derefter har jeg toppet pandekagerne med bredbladet persille, avocado og creme fraiche. Retten kan serveres med forskellige grøntsager og nachos. I stedet for tortilla pandekagerne så kan man bruge disse spinatpandekager. Prøv også med kylling eller sorte bønner som fyld. Rigtig god fornøjelse!
Enchiladas med kødsauce
Ingredienser
Krydret kødsauceFremgangsmåde
Krydret kødsauce
Kom olivenolie på en pande og svits hvidløg og løg. Tilsæt alle krydderierne og bland det hele godt sammen. Lad det stå at stege lidt ved medium varme. Tilsæt hakkede tomater og salt og peber. Lad tomatsaucen stå at simre en smule og smag herefter saucen til med evt. flere krydderier eller salt og peber. Kom saucen over i en skål og blend den med en stavblender (eller brug en blender).
Kom lidt olivenolie på den samme pande og steg kødet til det er brunt og gennemstegt.
Tænd ovnen på 200 C varmluft
Saml tortilla pandekagerne ved at smøre sauce på pandekagen, kom derefter kød, majs og ost på. Rul pandekagen sammen og læg den med lukningen nederst i et smurt ovnfast fad. Gentag dette med alle pandekagerne. Hæld resten af saucen ovenpå pandekagerne og drys med det resterende revet ost. Bag pandekagerne i ca. 20 minutter.
Ved servering drysses der med bredbladet persille, avocado og creme fraiche. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Hej Frederikke
Kan man mon erstatte hakket kød med en linseret med samme lækre resultat?