Dessert med marinerede jordbær, flødeskum og marengs! En lækker dessertanretning med lime – og vaniljemarinerede jordbær, let pisket flødeskum og marengs. Faktisk er denne dessert en slags Eton Mess. Min mor laver stort set hver sommer sådan en dessert. Nogle gange med marengs andre gange med makroner, og så selvfølgelig med danske søde jordbær. Det tager ingen tid at bikse sådan en lækker sag sammen. Du kan bage marengsen flere dage i forvejen og blot opbevare dem i en kagedåse. Jordbærrene kan også stå i marinaden i nogle timer, så det er en dessert, der er nem at forbedrede i forvejen, hvis man får gæster. Jordbærrene kan skiftes ud med f.eks. bagte rabarber. Rigtig god fornøjelse!
Dessert med marinerede jordbær, flødeskum og marengs
Ingredienser
Dessert med marinerede jordbær, flødeskum og marengs (til 3 glas): Marinerede jordbær:Fremgangsmåde
Marinerede jordbær:
Bland jordbær med lime, vanilje og sukker i en skål og lad det stå at trække på køl.
Marengs:
Pisk æggehviderne skummende og tilsæt sukkeret lidt adgangen og langsomt, imens der piskes ved høj hastighed. Pisk nu til en sej og blank marengs. Kom marengsen op i en sprøjtepose og klip et hul i enden og sprøjt små marengs dutter på en bageplade med bagepapir. Bag marengsen i en ovn ved 125 C varmluft i 1 time. De skal være helt tørre. Opbevar marengsene i en kagedåse.
Pisk fløden til skum. Anret desserten i fine glas og server med det samme. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar