Daim cheesecake i glas – Opskrift på nem Daim cheesecake med hjemmelavet karamelsauce serveret i glas. En af mine mest populære opskrifter her på bloggen, det er min Daim cheesecake. Den er så nem og lækker og virkelig en crowd-pleaser, og det er en kage stort set alle kan lave. Nu har jeg lavet kagen i små portionsglas i stedet for en stor kage. Desserten består af en kiksebund med den lækreste ostecreme med Daim, hjemmelavet karamelsauce og hakket Daim på toppen. Cheesecake fyldet er lavet uden husblas, så derfor er det vigtigt, at fløden bliver pisket til en fast skum og forsigtigt bliver vendt med flødeosten, da det på den måde holder på formen og ikke klasker sammen.
Desserten kan laves dagen inden servering og den er perfekt at have med til f.eks. nytårsaften eller påske. Rigtig god fornøjelse!
Daim cheesecake i glas
Ingredienser
KiksebundFremgangsmåde
Kiksebund
Hak kiksene i en foodprocessor, så de er helt fint malede.
Smelt smørret og bland det godt sammen med kiksene til en ensartet masse.
Fordel kiksemassen i ca. 8 glas og sæt dem i køleskabet, imens du laver ostecremen.
Flødeostecreme
Pisk flødeost, vanilje, flormelis og citronsaft i en skål.
Pisk fløden til skum i en anden skål.
Vend flødeskummet i ostecremen og rør de grofthakkede Daim i. Fordel cremen på kiksemassen.
Stil på køl i 1 time, men også gerne natten over.
Karamelsauce
Kan laves i god tid:
Kom sukker og vand i en gryde.
Kog det op til det begynder at blive lysebrunt.
Tag gryden af varmen og tilsæt smørret.
Stil gryden tilbage på varmen og tilsæt piskefløde lidt ad gangen imens der røres godt rundt.
Tilsæt salt.
Lad karamellen boble på middelvarme i ca. 5 min. eller indtil den er tyknet.
Hæld den i en skål, så den kan afkøle.
Pynt kagen med afkølet karamelsauce og hakket Daim.
Server straks eller opbevar på køl indtil servering. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Må man spørge hvor du har fundet de glas henne? De er så fine 🙂
Jeg har købt dem i Inco, men man kan også købe nogle forskellige i Kop & Kande 🙂
Hvor mange g daim er der tale om? 🙂
Efter en hurtig google søgning, fandt jeg ud af, at der er 56 g i 1 pakke dobbelt Daim 🙂
Hej Frederikke. Kan de holde til at stå på køl i to døgn hvis man ikke hælder karamelsovsen over? Eller bliver kiksebunden så blød?
Den kan sagtens laves to døgn i forvejen 🙂