Creme Brulee - Opskrift på den lækreste cremede dessert med karamelliseret overflade

SE ALLE MINE OPSKRIFTER PÅ LÆKRE MADBRØD HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Creme Brulee

Creme Brulee – den skønneste dessert med blød, cremet og vaniljeprikket creme der bliver bagt og efterfølgende drysset med sukker, som bliver brændt til det bliver karamelliseret. Det er en simpel fransk dessert, som er meget nem at lave, dog skal creme bruleen helst stå på køl natten over, så den får lov at sætte sig og blive helt kold. Min lillebror Anders er ganske enkelt den største fan af creme brulee, og han bestiller det altid til dessert, når vi er ude at spise. Creme brulee bliver lavet i ramekiner, og jeg har brugt disse ramekiner (*reklmelink). Bagetiden afhænger lidt af størrelsen på de ramakiner, man bruger, for hvis ramakinerne er bredde men lave, så skal creme bruleen måske ikke bage lige så længe, som jeg har skrevet i opskriften. Creme brulee kan serveres blot, som den er eller med friske bær, mynte/citronmelisse eller en kugle vaniljeis. Rigtig god fornøjelse!

Creme Brulee

Opskrift til 6-8 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 45 min.
I alt + 1 dag

Ingredienser

Creme Brulee

Fremgangsmåde

Creme Brulee

150 C varmluft.

Pisk æg og æggeblommer med sukker til en tyk og luftig æggesnaps.

Varm imens sødmælk, piskefløde og vanilje op i en gryde til det lige akkurat begynder at koge. Hæld den varme blanding op i æggesnapsen og pisk det godt sammen. Sørg for at få fjernet skummet der lægger sig på toppen.

Fordel massen i 6-8 ramekiner i et ildfast fad. Hæld kogene vand i fadet, så det dækker siderne af ramekinerne. Bag creme bruleen i ca. 30-40 minutter. De skal stadig være bløde i midten, når du tager dem ud. Ovne er forskellige, så hold godt øje med at de ikke får for meget, for så bliver creme bruleen tør.

Stil ramekinerne med creme brulee på køl i mindst 3 timer, men gerne natten over.

Ved servering drysses et fint lag sukker på hver creme brulee. Brænd sukkeret med en  gasbrænder (kan købes her, *reklamelink) til sukkeret får farve og karamelliserer. Pynt evt. med friske bær og lidt mynte eller citronmelisse og server straks. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar