Cookies bagt i form med brunet smør – Frederikke Wærens
Opskrifter Livsstil Shop

Cookies bagt i form med brunet smør

Cookies bagt i form med brunet smør – Opskrift på sprøde og seje cookies bagt i muffinsform med brunet smør. Disse cookies med brunet smør er så lækre og nemme at bage. I stedet for at bage cookies på bagepapir, som bliver flade, når de bliver bagt, så har jeg smurt en muffinsform med smør og presset dejen i og bagt i formen. Det giver nogle helt fantastisk lækre høje kager, som bliver super sprøde udenpå og seje og bløde indeni.

Disse muffins-cookies er perfekte at tage med på picnic eller servere på et kagebord. Jeg har lavet cookies med brunet smør, som giver en dejlig smag af nødder. Det er meget nemt at lave brunet smør. Smørret kommes i en lille gryde og smeltes ved middelhøj varme. Det skal gerne bruse og boble, og når det bliver gylden brun og dufter dejlig “nøddet”, så er smørret klar.

Jeg har virkelig en svaghed for cookies, især dem der er helt sprøde udenpå og chewy indeni. I er også vilde med cookies her på bloggen, kan jeg se. I hvert fald er min opskrift på chocolate chunk cookies røget helt til tops – hver dag er der flere 1000 mennesker inde at kigge på den opskrift, tusind tak for det! Rigtig god fornøjelse!

Husk at følge mig på de sociale medier for endnu mere inspiration: Instagram, Facebook og TikTok.

Cookies til 6-8 personer
Forberedelse 30 min. / Tilberedning 15 min. / I alt 1 t.
Ingredienser

Cookies bagt i form med brunet smør (12 stk.)

200 g smør

175 g sukker

200 g brun farin

1 æg

1 æggeblomme

1/2 tsk. salt

1 tsk. vaniljesukker

1 tsk. bagepulver

250 g hvedemel

100 g mørk chokolade, hakket

100 g mælkechokolade, hakket

Fremgangsmåde

Cookies bagt i form med brunet smør

Smelt smørret ved middelvarme i en lille gryde. Pisk i smørret  med et piskeris til det bliver gyldent brunt og får en nødde-karamelduft. Smørret begynder at skumme ret meget inden det bruner. Pas på det ikke bliver for mørkt. Lad smørret afkøle.

Kom sukker og brun farin i en skål og tilsæt det brunede afkølede smør. Rør det sammen, og tilsæt ægget og æggeblomme, til en blød cremet masse med en dejskraber (det skal IKKE piskes). Bland salt, vanilje, bagepulver og hvedemel sammen og rør det i dejen. Tilsæt tilsidst chokoladen. Stil dejen på¨ køl i 30 min.

Tænd ovnen på 185 C varmluft.

Smør en metalform til muffins (med 12 huller) med smør. Fordel dejen i hullerne og tryk dejen lidt ned. Bag cookies i ca. 15 minutter. Lad dem herefter afkøle inden de skubbes ud af formene. Velbekomme!

 

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.