Clafoutis med blommer  – Opskrift på fransk frugtkage med blommer.

SE ALLE MINE OPSKRIFTER TIL NYTÅRSAFTEN LIGE HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Clafoutis med blommer

Clafoutis med blommer  – Opskrift på en fransk frugtkage med blommer. Denne kage er en fransk klassiker, som ofte bages med kirsebær, men her har jeg brugt lækre danske blommer. Clafoutis, som er supernem at bage, er en fransk kage, som består af en tynd dej, der minder lidt om en pandekagedej, der hæver op, når kagen bages. Jeg bager kagen i en tærtefad, hvor jeg placerer blommer, skåret i både, i fadet og hælder dejen udover. Kagen skal bage ret længe i ovnen, men den er tilgengæld virkelig hurtig at forberede.

Server clafoutis med creme fraiche, is eller flødeskum til. Selve Clafoutis kan også bages med f.eks. brombær, hindbær eller rabarber. Rigtig god fornøjelse!

Clafoutis med blommer

Opskrift til 8-10 personer
Forberedelse 10 min.
Tilberedning 50 min.
I alt 1 t.

Ingredienser

Clafoutis

Fremgangsmåde

Clafoutis

Kom æggene i en skål og pisk dem godt sammen. Tilsæt rørsukker og vaniljesukker/pasta og pisk det skummende. Tilsæt melet, salt, græsk yoghurt, sødmælk og fløde, og pisk dejen sammen. Den bliver som en tynd pandekagedej. Lad dejen stå og hvile i mindst 10 min.

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Smør en tærteform på ca. 30 cm i diameter, eller et ildfast fad, grundigt med smør og drys med lidt rørsukker. Fordel blommerne i formen og hæld dejen over bærrene. Bag kagen i midten af ovnen i ca. 40-50 min. Den skal være gylden og dejen skal være hævet lidt op rund omkring blommerne og gennembagt. Lad kagen køle lidt af, den falder lidt sammen, og drys den med flormelis. Den smager bedst lun og skal helst spises samme dag. Drys med flormelis og server kagen som den er eller med lidt vaniljeis, flødeskum eller creme fraiche. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar