Clafoutis med kirsebær - Opskrift på fransk kirsebærkage
Opskrifter Livsstil Shop

Clafoutis med kirsebær

Clafoutis med kirsebær – opskrift på en fransk kirsebærkage. Lige nu er de store, mørkerøde danske kirsebær allerbedst, og sådan en stor bakke kirsebær lige fra torvet kan altså noget. Jeg elsker kirsebær og synes, at der er noget skønt og luksusagtigt over de flotte bær. Måske er det fordi sæsonen for danske kirsebær ikke er så lang, at der er noget særligt lækkert over disse bær.

Her har jeg brugt de dejlige kirsebær til den franske kirsebærkage, clafoutis, som er supernem at bage. Du skal bare lige beregne lidt tid til at udstene kirsebærrene og til at den skal bage ret længe i ovnen. Selve dejen er lidt som en pandekagedej, der hæver op, når kagen bages. Clafoutis kan også bages med f.eks. brombær, hindbær eller rabarber. Rigtig god fornøjelse!

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.

 

Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Kage til 8-10 personer
Forberedelse 15 min. / Tilberedning 50 min. / I alt + 1 t.
Ingredienser

Clafoutis

4 æg

150 g rørsukker

1 tsk vaniljesukker eller -pasta

100 g hvedemel

1 knivspids salt

½ dl græsk yoghurt

1 ½ dl sødmælk

1 ½ dl piskefløde

Ca. 550-600 g modne kirsebær, svarende til 450 g halverede og udstenede bær

Lidt smør og rørsukker til formen

Evt. vaniljeis eller flødeskum

Lidt friske kirsebær til pynt

Fremgangsmåde

Clafoutis

Kom æggene i en skål og pisk dem godt sammen. Tilsæt rørsukker og vaniljesukker/pasta og pisk det skummende. Tilsæt melet, salt, græsk yoghurt, sødmælk og fløde, og pisk dejen sammen. Den bliver som en tynd pandekagedej. Lad dejen stå og hvile i mindst 10 min.

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Orden imens kirsebærrene: Skyl og tør bærrene, skær dem over og fjern kirsebærstenene. Smør en tærteform på ca. 30 cm i diameter, eller et ildfast fad, grundigt med smør og drys med lidt rørsukker. Fordel kirsebærrene i formen og hæld dejen over bærrene. Bag kagen i midten af ovnen i ca. 40-50 min. Den skal være gylden og dejen skal være hævet lidt op rund omkring bærrene og gennembagt. Lad kagen køle lidt af, den falder lidt sammen, og drys den med flormelis. Den smager bedst lun og skal helst spises samme dag. Server kagen som den er eller med lidt vaniljeis eller flødeskum og et par friske kirsebær til pynt. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.