Clafoutis med blommer  – Opskrift på fransk frugtkage med blommer.
Opskrifter Livsstil Shop

Clafoutis med blommer

Clafoutis med blommer  – Opskrift på en fransk frugtkage med blommer. Denne kage er en fransk klassiker, som ofte bages med kirsebær, men her har jeg brugt lækre danske blommer. Clafoutis, som er supernem at bage, er en fransk kage, som består af en tynd dej, der minder lidt om en pandekagedej, der hæver op, når kagen bages. Jeg bager kagen i en tærtefad, hvor jeg placerer blommer, skåret i både, i fadet og hælder dejen udover. Kagen skal bage ret længe i ovnen, men den er tilgengæld virkelig hurtig at forberede.

Server clafoutis med creme fraiche, is eller flødeskum til. Selve Clafoutis kan også bages med f.eks. brombær, hindbær eller rabarber. Rigtig god fornøjelse!

 

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.

 

Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Kage til 8-10 personer
Forberedelse 10 min. / Tilberedning 50 min. / I alt 1 t.
Ingredienser

Clafoutis

4 æg

150 g rørsukker

1 tsk vaniljesukker eller -pasta

100 g hvedemel

1 knivspids salt

½ dl græsk yoghurt

1 ½ dl sødmælk

1 ½ dl piskefløde

Ca. 600 g blommer, skåret i både

Lidt smør og rørsukker til formen

Evt. vaniljeis eller flødeskum

Flormelis til pynt

Fremgangsmåde

Clafoutis

Kom æggene i en skål og pisk dem godt sammen. Tilsæt rørsukker og vaniljesukker/pasta og pisk det skummende. Tilsæt melet, salt, græsk yoghurt, sødmælk og fløde, og pisk dejen sammen. Den bliver som en tynd pandekagedej. Lad dejen stå og hvile i mindst 10 min.

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Smør en tærteform på ca. 30 cm i diameter, eller et ildfast fad, grundigt med smør og drys med lidt rørsukker. Fordel blommerne i formen og hæld dejen over bærrene. Bag kagen i midten af ovnen i ca. 40-50 min. Den skal være gylden og dejen skal være hævet lidt op rund omkring blommerne og gennembagt. Lad kagen køle lidt af, den falder lidt sammen, og drys den med flormelis. Den smager bedst lun og skal helst spises samme dag. Drys med flormelis og server kagen som den er eller med lidt vaniljeis, flødeskum eller creme fraiche. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.