Frisk sommerlagkage og eksotiske bobler! - Frederikke Wærens
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Frisk sommerlagkage og eksotiske bobler!

Indlægget er lavet i samarbejde med Somersby, men holdningerne til produktet er mine egne.

Denne kæmpe kage er en rigtig sommerfest kage der egner sig godt til mange gæster og til et iskoldt glas Secco fra Somersbys nyeste skud på (æblestræs-)stammen, Orchard Selection! Secco er boblende let og forfriskende og minder mig om sommer og varmere himmelstrøg, godt selskab og frisk frugt. Seccos fine smag og farve inspirerede mig til at bage denne lækre kage, da den passer super godt til, med sin syrlige kvarkcreme og ferskner og abrikoser på toppen.

Opskriften er til en ordentlig portion, til ca. 16 personer, da jeg gerne ville have en høj kage, men man kan sagtens halvere opskriften, så man i stedet får en almindelig lagkage med to lag. Eller man kan lave to kager i stedet for én kæmpelagkage.

Nyd solen (som gerne må blive ved med at skinne til imorgen, hvor det er min fødselsdag) og wekenden!

Frisk sommerlagkage og eksotiske bobler!

Ingredienser

Lagkagebunde:
Kvarkcreme:
Pynt til kagen:

Fremgangsmåde

Lagkagebunde:

Pisk smør og sukker sammen til en luftig og cremet masse. Tilsæt æggene et ad gangen imens der piskes. Tilsæt resten af ingredienserne. Fordel dejen i to springforme beklædt med bagepapir. Bag kagerne i ovnen ved 175°C i ca. 35 minutter. Når bundene er færdigbagte, skal de køle helt af, før kagen kan samles.

Kvarkcreme:

Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 minutter. Pisk kvark, cremefraiche, citronskal og sukker sammen. Tag husblasen op med det vand, der hænger ved, og smelt den over vandbad. Den skal smelte langsomt og må ikke blive for varm. Pisk citronsaften sammen med husblassen, inden blandingen hældes i kvarkcremen og blandes sammen. Pisk fløden til flødeskum og vend den forsigtigt i kvarkcremen. Læg straks kagen sammen.

Sådan samler du kagen:

Vælg det fad du gerne vil servere kagen på og stil ringen fra springformen på fadet. Beklæd indersiden af springformen med kageplast og luk ringen. Skær de 2 kager igennem én gang, så du har 4 lagkagebunde i alt. Læg den første bund ned i springformen og kom ¼ af kvarkcremen på. Læg den næste lagkagebund på og tryk den let ned i kvarkcremen. Gentag dette med alle 4 bunde, sådan at der også kommer kvarkcreme på den øverste bund. Stil kagen på køl til den skal spises, min. 4 timer.

Pynt kagen ved at piske fløden og vaniljekornene til flødeskum. Befri kagen fra ringen og kageplasten og smør et tyndt lag flødeskum hele vejen rundt på kagen, så det ser lidt rustikt ud. Pynt med skiver af ferskner og abrikoser og bær. Velbekomme!

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

1 kommentar
  1. Hy Frederikke You are amazing like your creations. I would like to know if is three an English version of this recipe? ?????????thank you

Skriv en kommentar